12 Kasım 2011

Cambridge Düşesi ve gelincikler

 Fotoğraf: Dailymail

Cambridge Düşesi Kate Middleton, eşi Prens William ile birlikte Londra'da St. James Sarayı'nda düzenlenen bir resepsiyona katılmış. Düşes, resepsiyon için gümüş renkli şifon kumaştan Jenny Packham imzalı asimetrik bir elbise giymiş.

Yunan stili elbiseye bayıldığımı itiraf etmeliyim. Düşes'i, özellikle makyajını ve saçlarını çok beğendiğimi de söylemeliyim. Ama yine birşeyler eksik gibi. Sanırım elbise yine Düşes'in vücuduna giden bir model değil. Yine zayıflığının altını çizmiş, sanki elbise üzerinden akıp gidiyor.

 Angelina Jolie - 24 Mayıs 2011

Geçtiğimiz Mayıs ayında Angelina Jolie'de aynı elbisenin kırmızısını giymişti. Yeri gelmişken elbisenin kırmızısını daha çok beğendiğimi de söyleyeyim. Angelina da zayıf bir hanım lakin onda elbisenin duruşunu çok beğendim. Burada ya vücut tiplerinin farklılığı ya da elbisenin renginin avantajı söz konusu.


 Fotoğraf: JustJared

Yine de fotoğraflara baktıkça "ne hoş kadın" diyorum Düşes için. Bence son zamanlarda giydikleri arasında bu elbise en iyilerinden biri. Elbise için tercih ettiği ayakkabılar ise bu aralar geceler için favorisi olan Jimmy Choo'nun Vamp modeli... 


Fotoğraf: JustJared

Bu arada Prensin ve Düşesin yakalarına takmış olduğu gelincikler Anma Günü'nün (Poppy Day) bir simgesi. İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda vb. ülkeler Birinci Dünya Savaşı'ndan beri kaybettikleri ve kaybettirdikleri şehit askerler için yakalarına gelincik çiçeği simgeleri iliştiriyorlar.  11. ayın 11. gününden bir ay önce başlayan anma etkinlikleri bugüne kadar sürüyor. Hatta geçtiğimiz günlerde İngiltere Milli Futbol Takımı'nın İspanya ile oynayacağı bir maçta futbolcuların formalarına işlenen gelincik çiçeği motifleri problem olmuş, FIFA siyasi bir simge olduğu gerekçesiyle izin vermemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder