20 Kasım 2011

Hermes Constance Çanta

 Fotoğraf: Tumblr

Sizleri bilemiyorum, ama bana "İkonik çantalardan hangilerine sahip olmak istersin?" diye sorulsaydı cevaplarımdan biri kesinlikle Hermes Constance olurdu. 1960'lı yıllarda ABD First Lady'si Jacqueline Kennedy'nin kullanmasıyla popülerleşen bu model, 1970'li yıllarda altın çağını yaşamış.

  Fotoğraf: Tumblr

70'lerden sonra bir süre fazla rağbet görmeyen Hermes Constance, son yıllarda ise hayli popüler bir ikonik çanta. Hatta geçtiğimiz Eylül ayında Hayrünnisa Gül de Almanya ziyaretinde siyah bir Hermes Constance ile görüntülenmişti. Tabi ki çoğu Hermes çanta gibi ona da sahip olmak çok zor. Türkiye'ye en fazla 6 adet gelen Hermes Constance'yi alabilmek için de sıraya girmek gerekiyor. Fiyatlar ise 6000 dolaresten başlıyor, büyüklük ve deriye göre değişiklik gösteriyor.

 Fotoğraf: Stockholm-streetstyle.com

İkonik çantalarının adları genellikle ünlü hanımların isimlerinden gelen Hermes'in, Constance modelinin adı ise çantayı yapan tasarımcının kızından geliyor. Çanta tamamen el yapımı. H şeklindekine tokası, klasik daha doğrusu zamansız görüntüsüyle ikonik olmasının yanı sıra takıntı yapabilecek kapasiteye haiz bir çanta.

Diane Kruger

Stilini sevdiğim ünlülerden Diane Kruger, Hermes Constance çantasını o kadar çok kullanıyor ki artık bu çantanın onun uğuru olduğunu düşünmeye başladım. Ama bakmayın siz, ben olsam ben de totem yapardım Hermes Constance'yi (:


Diane Kruger için Hermes Constance'nin gerçekten çok özel bir yeri olmalı, Selin Öksüz'e verdiği bir röportajda çantayı satın alışını bakın nasıl anlatmış: 

"Bazen kıyafetler için savurganlık yapmak, düşünmeden para saçmak da zevkli değil mi? 

Diane: Evet, kesinlikle! Bugüne kadar moda konusundaki en pahalı harcamamı yaklaşık altı yıl önce yaptım. Bütün hayatım boyunca Hermes Constance çantam olsun istemiştim ve Calvin Klein ile sözleşme imzaladığımda, artık bu çantayı alabileceğime karar verdim. Çanta için ödeme yaparken de ciddi anlamda soğuk terler döktüm."

Ben de olsam soğuk soğuk terlerdim (:

 Anna Dello Russo

 Dasha Zurkova

 Miroslava Duma

 Mary-Kate Olsen

Rachel Bilson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder