7 Ağustos 2012

2012/2013 Sonbahar-Kış Çanta Trendleri


Bu yılın temaları en önemli aksesuarımız, canımız ciğerimiz çantalarımızı da etkiledi tabi. Gotik, Barok, Militar vesaire derken deri ve kürk, çantalarda en önemli özelliklerden ikisi haline geldi. Yeni sezonda çantaların hacimleri de büyürken, mini çantalar geçtiğimiz sezonda olduğu gibi çok trend... Yeni sezonun çanta trendleri neler hemen bakalım:


Deri çantalar
Sizin de benim gibi gerçek deri kullanmayı yüreğiniz kaldırmıyorsa, piyasada bulunan envai çeşit deri görünümlü çantadan birini edinebilirsiniz. Özellikle siyah deri çantalar bu sezonun gözdesi... Siyah deri çantaya altın renkli zımbalar, tokalar eşlik ediyor. Deri çantada diğer gözde renkler kırmızı ve yeşil...


Kürk/Kürklü Çantalar
Yine bin türlü sahtesini bulabileceğiniz kürk/kürklü çantalar sezonun hitlerinden birisi... Elde tutuş olarak çok pratik olmasa da diğer modellerden tercih edilebilir. Uzun/kısa tüylü, renkli ve desenli kürk çantaları bol bol göreceğiz, kullanacağız.

 

Parlak Renkler
Sezonun parlak renklerine burada değinmiştim. Parlak kırmızı, sarı , yeşil ve mavinin bol bol kullanılacağı çantalar oldukça popüler olacak. Çantalarda genellikle iki renk yada tek renk kullanılacak.


Büyük Çantalar
Sebepli sebepsiz bir çok eşyayı yanında taşımayı sevmesi yüzünden, bu çantaları kullananlara müjdeler olsun! Evet, hepimiz bu çantalar yüzünden (içine tıktıklarımızdan aslında)  sakatlanıyoruz resmen, ama yine de vazgeçmek yok. Yeni sezonda büyük çantalar trend (:


Mini Çantalar
Evet, moda tasarımcıları bizlerle oyun oynamayı seviyor. Az önce neden bahsettik şimdi neden... Büyük çantaların tam tersi, tini-mini, şirin ve şık çantalar geçen yıldan beri yükselişi sürdürüyor. Bu sezon da çok gözde olacaklar.


Omuz Çantaları
Omuz çantaları da geçtiğimiz sezon olduğu gibi yerini koruyan trendlerden biri... Ancak büyük çantalar trend diye omuz çantaları da büyük olacak diye bir şey yok. Orta ve küçük boyutlarda omuz çantaları popüler olacak.


Baskılı ve Desenli Çantalar
İşte kışı şenlendirecek çanta trendlerinden biri... Fotoğraf baskılar ve bilimum desen çantaları süsleyecek. Geometrik desenler çok popüler olacak.


Clutch Çantalar
Clutch çantalar artık klasiğimiz oldu. Bu sezon hem çok sadeleri hem de süslüleri popüler. İşlemeliler, kristal, inci, boncukla süslenenler çok gözde olacak. Kadife ve deri clutchlardan edinmeyi unutmayın (:


Sırt Çantası
Back to school rüzgarları 90'lı yılların hit parçalarından sırt çantalarını popülerleştiriyor. Hem askerî stilde de kullanılabilecek sırt çantaları trend olmaktan öte sağlığımızı da kurtarabilir (:

7 yorum:

  1. çantalara bayıldım...
    kırmızı delisiyim ben..
    banada uğra olur mu?
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sonuna kadar sahte kürk diyorum..
    Blogunuzun ismine bayılıyorum bir kedisever olarak :)
    patilidunyam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. O değil de alakasız bir şekilde o mini çantalardaki kadının eteğine takıldım ben bir de omuz çantası ne güzel öyle renkli renkli :)) Sevdim bunu ben ...

    YanıtlaSil
  4. 2.resimdeki çanta nereden

    YanıtlaSil
  5. ya ben bu çantayı internette çok aradım almak istiyorum ama adını bilmiyorum adını yazarmısınız?

    YanıtlaSil
  6. @Adsız Çanta Zara'nın ancak geçen kış sezonunun modeli. Bu sezon da zımbalı modeller Zara'da mevcut.

    YanıtlaSil
  7. emeğinize sağlık. ikinci çantayı arıyorum ama bulamıyorum.nerde bulabilirim bilen var mı. bir de fiyatı nedir

    YanıtlaSil