1 Ağustos 2012

Kadınlar için 2012/2013 Sonbahar-Kış Trendleri

Trendleri detayları ile incelemeyi ve sizlerle paylaşmayı çok sevsem de, sezon başlarında genel hatlarıyla ele almanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle yeni sezon alışverişi öncesinde fikir sahibi olmak isteyenler için yardımcı olacağını düşündüğüm bu post'u umarım beğenirsiniz (: Hanımlar 2012/2013 Sonbahar-Kışında neler giyecekler, ne gibi trendler ve eğilimler var hemen bakalım:


Deri - Lateks - Rugan
Derinin yükselişi tüm hızıyla sürüyor. Yeni sezonda deri olmayan bir parça yok. Bir çok renkte görebileceğimiz deri kıyafetlerde siyah renk en popüleri... Derinin yanı sıra rugan ve lateks gibi parlak materyallerden kıyafetler de çok trend olacak.


Kürk
Yine gerçek kürke karşı olduğumun altını çizerek, kürk trendinin 2013 kışında da devam edeceğini belirteyim. Kürk renklerinde de koyu tonlar ve tabi ki siyah renk dikkat çekiyor...


Transparan
Bu yazın en önemli trendlerinden biri olan transparan yani şeffaf giyim parçaları, önümüzdeki sezonun da gözdesi olacak. Transparan parçalar en fazla dekolte bölgeleri süslenmiş şekilde karşımıza çıkacak.


Desen ve baskılar
Yazın çok fazla giydiğimiz desen baskılar kışa da sirayet ediyor. Kışın kasvetli havasını şenlendirecek desenler genellikle canlı renklerde yoğunlaşıyor. Çiçekli desenler yine 1 numara!


Kat kat
Benim gibi çok üşüyenler için harika bir trend bu (: Hırka, ceket, manto gibi parçaları tek seferde giyebilmek tabi giyerken de belli bir uyum sağlamak mühim nokta. Aksi takdirde trend ve moda kurbanı olmak işten bile değil.


Geniş paça -  İspanyol paça
Yine yaz sezonundan miras kalan, feminen ve şık bir trend... Denim yada kumaş versiyonlarından bir tane edinmek artık farz oldu.


Peplum
Kadın silüetinin altını çizen aynı zamanda kusurları da saklayan bu feminen trend, önümüzdeki sezon yine çok popüler olacak. Serin havalarda peplum ceketler güzel ve şık bir alternatif olacak.


Ekose - Kazayağı (Piyedepul)
Aslında ikisine de geçtiğimiz sezondan aşinayız, özellikle kazayağı desen oldukça revaçtaydı. Önümüzdeki sezonda sıklıkla kaban, ceket, trençkot gibi parçalarda bu iki deseni göreceğiz.


Oversized - Boyfriend
Özellikle manto, kaban ve ceketlerde oversized trendi çok popüler olacak. Vücut hatlarını saklayan kazak ve tunikler de aynı derecede önemli... Bence büyük bir kaban kesinlikle edinilmeli (:


Askerî - Military
Asker yeşili, kamuflaj desen, apoletler, hakim yakalar, asker şapkaları, parkalar ve daha bir çok askerî detay yeni sezonun dikkat çeken önemli temaları arasında. Daha maskulen ama mutlaka kadınsı detayları da içeren tarzlar dikkat çekici olacak...


Androjeni / Maskulen/ Dandy
Erkeksi kabanlar, ceketler, tuxedo'lar, yelekler... Bunları giyerken mutlaka ince kadınsı bir çizginin de olduğu ölçüyü tutturmak şart. Kadın/erkek ayrımının olmadığı tarzlar ise androjeni olarak adlandırılıyor. Ancak siz yine de kadınsı maskulenlikten vazgeçmeyin (:


Barok ihtişamı
Barok temasının etkisiyle özellikle işlemeler ön plana çıkıyor. Altın, gümüş gibi renklerde kabartma desenleri her yerde göreceğiz. Brokar çok popüler... Dantel ve güpür de Barok temasının önemli detaylarından olacak. Takılara ve saçlara sonradan değineceğim ama yukarıdaki gibi taçlara da dikkat (:


Gotik
Sezonun ana temalarından biri de Gotik... Deri, dantel, transparan, lateks, kürk, brokar, kadife aklınıza ne geliyorsa hepsi siyah renkte kullanılacak. Özellikle fetiş aksesuarlar ve kıyafetler bu temanın en önemli detaylarından olacak.


Kadife
Farkındaysanız bir lükstür, ihtişamdır gidiyoruz (: Kadife de bunun altını çizen yegane trendlerden biri. Kadife ceket ve pantolonlar bu kışın vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Üstleri işlemeli ve desenli kadifeler de çok trend olacak...


Preppy-Kolej
Hem sonbahar hem de okula dönüş rüzgarlarının eseceğini düşünürsek Preppy stilinin trend olmasını gayet doğal karşılıyorum (: Anahtar parça olarak kolej montları, blazer, kısa paçalı pantolonlar, yakaya kadar iliklenmiş gömlekler, ekose ve diz altına kadar gelen çorapları sayabilirim...


Uzak Doğu Esintisi
Özellikle Uzak Doğu'ya özgü desenler bu temada dikkati çekiyor: Lotus, orkide, kiraz çiçekleri, ejderhalar, kuşlar... Gösterişli parlak brokar desenler... Hakim (Mandarin) yaka... Püsküller de Uzakdoğu temasının en öne çıkan detaylarından birisi olacak.

3 yorum:

  1. çok iyi bi yazı olmuş teşekkürler.
    kazayağından hiç hoşlanmıyorum, kadife de tombişliğimize tombişlik katıyor, ama military, deri, gotik, kolej, bunlar güzel şeyler:)

    YanıtlaSil
  2. benim gözüme çarpan özellikle maskülen ağırlıklı olmasıydı yeni koleksiyonların. etek ve elbise modelleri veya işlemeli modellerde dahil, kesimlerde hep keskin hatlar, hep maskülen bi hava var.

    YanıtlaSil
  3. @myownprivatenonsense beğenmene sevindim, çok teşekkürler. Ben de nedense kadifeyi pek sevmem (:
    @beetlebum evet kesinlikle, militar ve maskulenlik başı çekiyor. Hep diyorum kadınsılık mutlaka olmalı yine de, dengeyi kurmak lazım (:

    YanıtlaSil