28 Ağustos 2012

Trend: Desenleri karıştır (Mix and Match)


Desenlerle geçen koca bir yazın sonuna geldik. Ne var ki önümüzdeki 2012 sonbahar/kış sezonu da desenlerin bol kullanılacağı bir sezon olacak. Farklı desenlerin bir arada kullanılması uzun zamandır popüler ancak yeni sezonda çok daha fazla öne çıkan bir eğilim olacak. Bu sebepten basit ama şık kombinasyonlar ile desenleri yakıştırmayı yani birlikte kullanmayı denemek gerek...

En basitinden çizgili ve puantiyenin çiçekli desenlerle yakıştığına çok fazla tanık oluyorum. Bu ikisine hayvan desenlerini de (örneğin puantiye+leopar vb.) ekleyebilirim. Ama dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; hem desenlerin hem de renklerin birbirini tamamlaması yani bütünleşmesi... Aynı renklerdeki tribal desenlerin de birlikte kullanılmasını şiddetle salık veriyorum. Ve diyorum ki, desenleri katıştırmak için ilham alınabilecek bir çok sokak stili ve defile fotoğrafı var. Benim bu konuda gözüme çarpan bir kaç sokak stili fotoğrafını sizlerle paylaşıyorum.


2 yorum:

  1. Merhaba,
    Resimlerde çok hoş görünüyor ama bana biraz riskli geliyor desenleri karıştırmak.Dikkatli uygulanması gereken bir trend sanki:)

    Sevgiler

    i-fashionbank.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. 2. resimdeki beyaz doktor çantası tam benim tarzım bayıldım :)
    http://lapermstyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil