14 Kasım 2012

Trend: Desenli takımlar

 

Baştan ayağa "aynı" desene bürünmek çoğumuz için cesaret gerektiren bir durum (: Ancak bu sezon desenli takımlarla o kadar çok karşılaşıyoruz ki, insan ister istemez alışıyor. Aynı desenden takımlar (ceket-pantolon, gömlek-pantolon vb.) bazen pijamayı andırıyorlar ama bunda seçilen desenin etkisi de büyük oluyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla desenli takımları moda kurbanı olmadan giymek için dikkat etmek gereken bazı noktalar var:

Mesela, desenli ceketin içine mutlaka düz renk gömlek, balıkçı yaka kazak, bluz vb. parçalar giymek gerekiyor. Aksi takdirde çok karmaşık ve rahatsız bir görüntü vermek işten bile değil. Tam tersi olarak, desenli gömleklerle düz renk ceketleri birlikte giymek akıllıca...

Desenli takımlarla kullanılan ayakkabı ve çanta gibi aksesuarların da sade çizgilerde olması en güzeli. Ayrıca takıların abartılı olmaması ve saçlarda da abartılı modellerden kaçınmak, bu tarz kıyafetlerde iyi sonuç veriyor.


 

6 yorum:

  1. evet kesinlikle çok zor desenli takımları giymek şahsen ben yapamayabilirim:)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. kedicik ben de alıcam bunlardan bana çok ilham verdin muckss
    ay nolur şu kelime doğrulamanı kaldır çok üşeniyorum=))

    YanıtlaSil
  3. bana da hep pijama gibi gelir ama paylaştığınız fotolardaki çok güzel örnekleri gerçekten denenebilir belki de doğru desenle şık ve elegan görünüyor:)))

    YanıtlaSil
  4. @begum evet, ben de denemeyeceğim (:

    @Duygu Sana çok yakışacağına eminim Duygucum. İyi ki söyledin, kaldırdım (: Teşekkürler.

    @Melislicious riskli tabi, bu tarz trendlerde moda kurbanı olmak daha kolay (: Deneyip kendimiz için en doğrusunu bulmak lazım.

    YanıtlaSil
  5. Ceket ve içine giyilen düz bı üst ile daha çok yakıştırdım ben diğer türlü dediğin gibi pijamaya andırıyor. O çizgiyi yakalamakta çok zor olabilir.

    YanıtlaSil
  6. Maalef ben desenli takimlari çok sevmiyorum trend de olsa çok göz yorduklarini düşünüyorum...desenli ve çok karışık... styleylem blogspot.com beklerim...

    YanıtlaSil