31 Mayıs 2013

Kate Middleton'un bacaklarının sırrı


Takipçilerim sordu: "Kate Middleton'un bacakları her daim pürüzsüz. Düşes,bacak makyajı mı yapıyor, eğer yapıyorsa ürünün adı ne?"
Kate Middleton'un uzun ve düzgün bacaklarını daha da kusursuzlaştıran ve pürüzsüz bir görüntü veren "şey" sanıldığı gibi bronzlaştırıcı spreyler ya da bacak makyajında kullanılan ürünler değil. Kate Middleton'un pürüzsüz bacaklarının sırrı, bir zamanların favori aksesuarlarından olan, daha sonra demode ilan edilen, lakin son yıllarda Kate Middleton ve kardeşi Pippa Middleton sayesinde tekrar trend olan bir parça...
Royal Legs

Tahmin edebileceğiniz gibi Kate Middleton'un sırrı ten rengi ince çorap (: Aslında Kate Middleton, kraliyet gelini olmadan önce de ince çorabı çok fazla kullanıyordu. Kimi yerlerde kraliyet kurallarından dolayı zorunlu olarak çorap giydiği yazılsa da bence fonksiyonel olduğu için Düşes'in tercih ettiği bir parça oldu.

Nasıl tercih etmesin ki? Bir kere nude renk çorap, bacaklardaki lekeleri, yara izlerini, epilasyon kazalarını, ince damarları ve varis gibi görüntüleri kamufle ediyor. Üstelik bir bacak spreyinden (Airbrush) ya da otobronzandan daha etkili bir biçimde cilt tonunu eşitliyor. Eskiden sadece "57 Numara" ten rengine sahip olan ince çoraplar çoğu kadının cilt rengine uymazdı, koyu ve kötü bir görüntü oluşurdu ancak -şükürler olsun ki- çoraplar günümüzde bir çok renk tonunda üretiliyor.


Gelelim sorunun asıl cevabına: Kate Middleton'un tercih ettiği ince çorap markası John Lewis Non-Slip Barely There. John Lewis, kaliteli bir İngiliz markası. Çıplak görünüm veren bu çorabın bir diğer özelliği üstteki resimde de göreceğiniz gibi tabanında kaymayı önleyici olması... Kate Middleton sık sık parlak olanlarını da tercih ediyor. Bu sebepten çok eleştirilen parlak ince çoraplar da bir kaç yıldır çok revaçta. Sen ben o çorabı giysek rüküş oluruz, lakin Kate Middleton'un öyle bir mavi kan havası var ki, parlak çorap giydiği zaman bile o Royal hava dağılmıyor (:

Bu arada topuklu ayakkabıları çorapsız giymek isteyenler ama ayakkabının kaymasından şikayet edenler için öğrendiğim ufak bir tüyo: Ünlüler ayakkabıyı giymeden önce ayakabının içine bir miktar saç spreyi sıkıp hemen giyiyorlarmış. Kaymayı önleyen bu yöntem,özellikle büyük gelen ayakkabılar için hızlı bir çözümmüş. Henüz denemedim ama faydalı bir yöntem olduğunu düşünüyorum (:

3 yorum:

  1. haha ayaklarına 2 numara büyük ayakkabıları giyip giyip nasıl yürüyebildikleri anlaşıldı şimdi.. :-))

    YanıtlaSil
  2. Ben bu marka çorabı internette arattım. Bulamadım. Acaba satıldığı mağaza nerede ve hangisi? Şimdiden cevabınız için tşk ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Nadide Merhaba, evet Türkiye'de maalesef yok. Ama ebay'de ürün ismiyle aratırsanız İngiltere'den bir çok satıcıya ulaşabilirsiniz.

      Sil