4 Temmuz 2013

Trend: Smoking Slippers


2013 yazının gözde ayakkabılarından olan "Smoking Slippers" adından da tahmin edebileceğiniz gibi terlikten hallice olmasıyla dikkat çeken bir model... Bir kaç yıl öncesine kadar Hugh Hefner ile özdeşleşen, zengin erkeklerin "ev" ayakkabılarının geçmişi aslında 1800'lü yıllara kadar uzanıyor. Peki neden "smoking", yani sigara içmekle özdeşleşmiş ve adını da bu şekilde almış diye merak ettim.


Biraz Google'yınca kısa kadife robdöşambra da "Smoking Jacket" denildiğini öğrendim. Kadınlar için tasarlanmış takım elbiselere, tuxedo ceketlere de "Le Smoking" deniliyor. Aslında İngilizce'de "Smoking" deyişi, takım elbise, kravat, papyon, Tuxedo yani "smokin" vb. giyim eşyalarına atıfta bulunmak için kullanılıyor.


Bu ev ayakkabılarını 1990'lı yıllarda sokağa taşıyan isim ise Tom Ford olmuş. Bir kaç yıl öncesi ise zaten malumunuz, artık Smoking Slipper'lar kadınlar tarafından çok fazla giyilen bir model haline gelmiş durumda...

Smoking Slipper ayakkabılar giyene şık ve sofistike bir hava veriyor. Kadife olanlarının yanı sıra farklı bir çok materyalde üretilen slipper'ların işlemeli olanları Barok bir hava estirirken, zımbalı olanları da Rock şıklığını tamamlıyor. Bu yüksek sosyete terliğini Casual kıyafetlerinize şıklık ve hava katmak için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 Ekaterina Mukhina 

 Giovanna Battaglia

 Caroline Issa


İmajlar: Stockholm Street Style, Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder