15 Ağustos 2013

Trend: Slip Elbise


İç çamaşırının dış giyimde kullanılması, son bir kaç yılın gündeminde olan bir moda eğilimi... Transparan modası ve iç çamaşırının gözükmesi eğilimleriyle birlikte, 1990'ların etkilediği moda trendleri, bir başka iç çamaşırı etkisini daha gündeme getiriyor: Slip elbise!  Geceliği andıran, çoğunlukla ipek saten kumaştan ve dantelle süslenmiş spagetti askılı bu elbiselere "Slip Dress" deniyor.  

 
 
 Zara Fall 2013

Geçtiğimiz Wimbledon Turnuva'sına, Louis Vuitton tasarımı bir Slip elbiseyle katılan Victoria Beckham; 2013 sonbahar kampanya fotoğraflarında Slip elbiselere bol bol yer veren Zara ve davetlerde Slip Dress'leriyle boy gösteren ünlüler, bu trendin çok sevileceğinin habercisi... Ancak bu elbiseler gerek kumaşı gerekse de dantelleriyle kendi başına iddialı bir parça olduklarından, aksesuar kısmının sade tutulmasında fayda var.

Kate Moss

Slip elbiseleri giyerken, ayakkabıların abartısız, minimal tasarımlarda olmasına dikkat etmek gerekiyor ama ben bu elbiseleri  stiletto'dan başka bir şeye yakıştıramıyorum. Kalın, dolgu topuk vb. ayakkabıları bu elbiselerin tarzıyla pek bağdaştıramıyorum. Sofistike bir görünüm için saç ve makyaj da minimumda tutulmalı. Takı konusunda ince ve zarif tasarımların bu elbiseler ile uyum sağlayacağını söylemem mümkün...

 Rooney Mara

Nicole Richie
Emma Watson

Rihanna
 Clueless filminden bir kare... Yıl 1995

 Ashley Olsen

 İmajlar: Tumblr, JustJared, Vogue

2 yorum:

  1. taa yıllar öncebir düğüne M&S'dan aldığım bir geceliği elbise gibi giyerek gitmiştim.. :-)))

    YanıtlaSil