22 Ekim 2013

Trend: Oxblood Bordo

 
 Giovanna Battaglia

Yoksa Oxblood kırmızı mı desem, hangisi daha doğru olur bilemiyorum ama sanırım iki şekilde de yanlış bir tanım olmayacak. Aslında geçen yıldan beri sık sık duyduğumuz bir kelime Oxblood... Bordo değil de Oxblood bordo denmesi kimi vampirseverlerin hoşuna gitse de, aslında kahverengiye bakan bordo anlamında kullanılıyor. Bu karizmatik ve asil rengin yükselişi 2013-2014 sonbahar/kış sezonunda zirveye doğru ilerliyor.

Ece Sükan

Sezonun "must have" mertebesindeki parçalar eğer Oxblood bordoysa çok daha kıymetli! Bu yükselişin ardında bu rengin çok kullanışlı olması ihtimali var diye düşünüyorum. Bir kere Oxblood çoğu renkle uyum içerisinde olan bir ton. İkinci olarak hemen hemen herkese, her cilt tonuna yakışıyor. Bir de çok renkli giyinmeyen, özellikle kırmızı gibi tonlardan kaçan kişilerin bile sempatisini kazanmış ve bu sempatiyle gardıroplarda kendine yer bulan güzel bir renk olmasıyla dikkati çekiyor. Son olarak makyajda da çok önemli bir yeri var. Özellikle bu sezon Oxblood bordo dudaklar ve tırnaklar seksapeli tavana vurduruyor.

 Kayture

Oxblood bordo rengin genellikle nötr tonlarla yakıştığını söylemek lazım. Yani ekru, bej, beyaz, gri, haki, yağ yeşili tonlarıyla harika görünüyor. Siyahla harika bir ikili. Buna ek olarak ben turuncu ve kiremit tonlarıyla da çok yakıştırıyorum. Jean kumaşlarla Oxblood rengin uyumu da mutlaka denenmeli diye düşünüyorum.

8 yorum:

  1. ay canım inanır mısın şuan üstümde oxblood bordo kot var :)
    ee olsun tabe o kadar di mii

    xoxo,
    Enda,
    http://detailsbyenda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Enda İnanırım tatlım, biz bloggerlar işte eheheh (: Öptüm.

      Sil
  2. Bende bayram için kısa paça model oxblood bordo pant aldm. Sezonun hiti gerçekten

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. @Aslı Beğendin mi post'u Aslıcım. Sevgiler (:

      Sil
  4. Çok trend ve sevdiğim bir renk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Nil Ben de çok seviyorum. Özellikle tırnaklarda favorim.

      Sil