22 Kasım 2013

Trend: Midi Etek

 Kayture

Midi etekler "yeni mini" mi oluyor bilinmez, ancak bu sezon midi eteklerin hızla yükselişe geçtiğini söylemek gerekiyor. Dizin biraz altında biten, bele oturan ve hafif dökümlü bu etekler, 1940'lı ve 50'li yılların o feminen duruşunu günümüze yeniden hatırlatıyor. Bu sezon pileli, çiçekli ya da deri midi eteklerin revaçta olduğunu söylemek gerekiyor. Tabi sokak modasında aklınıza gelebilecek her renk ve desende midi etekler görebilmek mümkün...

Jessica Alba

Bana biraz Grace Kelly zarafetini, Audrey Hepburn stilini ve Dita Von Teese feminenliğini anımsatan midi etekleri giymek konusunda biraz çekinceniz olabilir. Midi etekleri giymek konusunda anahtar kelime kesinlikle "denge". Midi etek bol kesim olduğundan üstümüze giydiğimiz bluzun ya da gömleğin fazla bol olmaması kesinlikle daha iyi sonuç veriyor. Hatta tam üste oturan parçalarla çok daha feminen ve proporsiyon olarak dengeli bir görünüm elde etmek mümkün.

Atlantic Pasific

Bence midi etekle giyilen üst parçayı mutlaka eteğin içine tıkıştırmak gerekiyor. Tabi bu söylediğim kuralı bluz ve gömlekler için geçerli. Kısa bir bluz yani Crop Tops'larla yüksek bel midi eteklerin verdiği görüntü çok hoş oluyor. Bu sezon kısa kazaklarla kullanılması da çok hoş... Bu mantıkla kısa ceket vb. parçaları da midi eteklerle birlikte giyerek değerlendirebilirsiniz.

Eva Mendes

Eğer yakıştırdığınıza inanıyorsanız, midi eteklerle babet giymenin bir mahsuru yok. Ama ben bu etekleri feminen havalarından ötürü topuklu ayakkabılarla çok yakıştırıyorum. Hem bacaklar pek gözükmediğinden bacak boyunu biraz daha uzatabileceğimiz bir yöntem olduğundan, Stiletto, topuklu bot, çizme ve sandaletlerin midi eteklerle çok hoş göründüğünü söylemek mümkün. Bu sezon midi eteklerle favorim sivri burunlu Stiletto'lar...


Fotoğraflar: Atlantic-Pasific, Kayture, Dailymail, Pinterest

7 yorum:

  1. Bayılıyorum hiç bıkmam!! ❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Gamze Ben de ya, bazen kısa gösterdiğini düşünmeme rağmen yine giyiyorum (:

      Sil
  2. Evet üst bedeni kısa gösteriyor malesef. Hatta bnm üst bedenim kısa olduğu halde giyiyorum(biraz belini düşürerek) ;))

    YanıtlaSil
  3. Bana mini eteklerden bile iddialı geliyorlar. Galiba tarzım için fazla feminen ve şık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hazal Bence tarzınıza uymadığındandır. Yoksa mini etek giymek her yiğidin harcı değil (:

      Sil
  4. Ben modayı takip etmem, moda beni takip eder. 3 yıldır kloş, pilili ya da volanlı midi etek giyiyorum. Hatta çalıştığım okulda en genç olup en yaşlı giyinen olduğumu söyler tiye alırlar beni. Tarzımı kimseye fikrini sormamaya borçluyum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Eliyüzüdüzgünöğretmenkız Süpersiniz! Tarz dediniz mi moda trendleri 2. planda kalıyor zaten (:

      Sil