12 Aralık 2013

Re-Recycle Kate!


Başlığı yadırgayabileceğinizi düşünüyorum lakin az sonra Düşes'in yine yeniden giydiği parçaları gördüğünüzde bana muhtemelen hak vereceksiniz (: Dün, Kate Middleton iki ayrı etkinliğe eşi ile birlikte katıldı. İkisinde de geri dönüşüm stilini azimle devam ettirdiğini söylemek lazım. İlk katıldığı etkinlikle başlayalım. İlk durak, Nelson Mandela'nın ölümü sebebiyle taziyelerini iletmek için gittikleri South Africa House...


Taziye söz konusu olduğundan siyahlara bürünmüş Düşes... Üzerinde siyah üzerine minik beyaz puanlı, etek ve ceketten oluşan bir takım var. İngiliz basınında ve internet sitelerinde herhangi bir bilgi bulamayınca puanlı takımı aramaya koyuldum. Bulduğum bilgiler beni şaşırtmadı desem yalan olur. Kate'in ne kadar tutumlu olduğunu bilsem de, bu takımla ilk olarak 2007 yılında görüntülendiğini öğrendiğimde geri dönüşüm stilinin kraliçesi olduğuna karar verdim. Ötesi yok.

 
 Nisan 2007 - Dublin

Kate'in bu siyah takımla ilk görüntülendiği tarih de oldukça ilginç... Prens William'ın uzatmalı sevgilisi olarak bilinen Kate, 2007'nin Nisan ayında bu takımla görüntülenmiş. Prens ve Kate ayrıldıklarını duyurmuşlar, Kate Dublin'e gitmiş. Bu fotoğraflar da ayrılığın akabinde Dublin'de çekilmiş.

 Haziran 2008 - Order of the Garter

Kate'in puanlı takımıyla ikinci görüntülenmesi ise 2008 yılında, Kraliyet'in meşhur Order of the Garter töreninde gerçekleşmiş. Kate törene Prens William'ın sevgilisi olarak katılmış. Etkinlik için güzel bir şapka seçen Düşes harika görünüyormuş... Mutlu sonları severim.. Kate, bu takımı şimdi bir çocuk sahibi olduğu prensiyle evliyken giydi (:



Kate Middleton ve eşinin ikinci durağı ise akşam yapılan bir film galasıydı. Film galası için geçtiğimiz yılın Ocak ayında giydiği Temperley London tasarımı couture elbisesini yeniden giyen Düşes, o zaman da bu elbiseyi bir film galası için giymişti. Geçen yıl yaptığım post'u okumak için tıklayın.


Kate Middleton'un son 3-4 kıyafetinde sürekli taktığı bir kolyesi var. Kolyenin id'sini bulabildim. Mappin and Webb tasarımı olan kolyenin yaklaşık 14 bin TL gibi güzel bir fiyatı var. Sanırım Düşes'te bulunan versiyonu gümüş rengi ancak ben altın versiyonunun görselini bulabildim.

Mappin and Webb Fortune Collection

Siz nasıl buldunuz Düşes'in geri dönüşüm stilini?

Fotoğraflar: Dailymail, JustJared, Fashionspot


10 yorum:

  1. aslında iyi yapıyor tabi 5 yıl arayla aynı kıyafeti giymek hiç de kötü bir şey değil ve bedeni 6 senedir hep aynı kalmış bu da ayrı başarı tabi..:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @audrey En çok da ona şaşıyorum, hep aynı kalmış ve kıyafet ne dar geliyor ne de bol (: Bence eline su dökecek kimse yok bu konuda (:

      Sil
  2. Walla helal olsun. Cok seviyorum bu kizi.. Bence bu yaptigi tuketim cagina bir baskaldiri, inceden herkese msj veriyor. Kesinlikle cok akilli bir kadin. Boyle insanlarin oldugunu gormek cok guzel. Insanlarin tuketim algilarini degistirdiler. Kimse bir giydigini bir daha giymez oldu ve cok mattah bisi gibi de empoze ediliyor. Kullan at mantigina sinir oluyorum. Yazik gunah yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Gamze Kesinlikle katılıyorum, üstelik Kraliyet gibi bir ailede olmasına rağmen böyle... Bence de büyük başarı neredeyse 7 yıl olmuş yahu! Benim takıldığım nokta kadının hep aynı bedende kalmış olması bir de. Ben 7 yıl önceki kıyafetlerimi hatırlamıyorum (: Geri dönüşümün kraliçesi o!

      Sil
  3. aaaaah ah ne zorluklarla o bedeni koruyordur kimbilir çünkü ingilterenin en göz önündeki insanlardan biri o korumak istemese bile kraliyet diyetistenleri korutuyordur ona zorla.siz hiç bu yaşta 40 beden üstü kraliyet mensubu gördünüz mü?:))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Yelda Ben tipik Türk kafasıyla düşünüyorum sanırım, anne olduktan sonra çoğu kadın eski kilosuna dönmekte zorlanıyor ya da dönemiyor. Kraliyet diyetisyenini bilmem ama Kate'in annesi de kardeşi de fit vücutlara sahip. Biraz da iyi genler söz konusu (:

      Sil
  4. Kate Middleton hiç değişmiyor ama Prens Williama nooldu böyle zamanında hepimiz hayrandık kendisine :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Aslı Evet William yıllara yenik birazcık (: Ben Prens Harry'ye hayranım artık, kraliyeti takmaz tavırlarıyla favorim (:

      Sil
  5. ah o ayakkabilar onlada hep giydiyi ayakkabilar degilmi? :) vucudunu guzel korumush bu yillar icerisinde bravo. Sporda yapiyor herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Aysel Evet, şimdiki favorisi siyah süet ayakkabıları (: Spor yapıyordur, zaten katıldığı spor etkinliklerinde de atletik oluşu hep dikkat çekiyor.

      Sil