8 Ocak 2014

Kadınlar için 2014 İlkbahar/Yaz Trendleri


2014 İlkbahar/Yaz trendleri öyle gösteriyor ki, bu yaz takip etmeye değer bir çok moda trendi var. Bu trendlerden bazılarının bir kaç sezondur yükselişine zaten tanık oluyoruz. Tabi ki bu trendler yeni sezon için yeniden yorumlanıp, gündeme geliyorlar. 2014 İlkbahar/Yaz kadın giyim trendlerinde feminenliğin vurgulandığı, baharın habercisi çiçeklerin podyumları istila ettiği ve yine sokaklarda 90'ların rüzgarını estirecek moda trendleri söz konusu. Dilerseniz, 2014 İlkbahar/Yaz trend raporuna hemen göz atalım.


Dantel / Lace

Dantel modası geçip bitmek bilmiyor, zaten bu durumdan şikayetçi olan da pek yok. Bu sezon özellikle dantel elbiselerin gözde olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bu sezon beyaz rengin ayrı bir yeri olduğu gibi beyaz dantelin de ayrı bir yeri var. Dantel, kıyafetlerde detay olarak da karşımıza çıkacak.


Çiçek Desenleri / 3D Çiçekler / Floral

Çiçek desenlerinin kıyafetlerde kullanılması devam ediyor. Bu yaz çiçek desenli kumaşların yanı sıra 3 boyutlu çiçeklerin kullanıldığı parçalar karşımıza çıkacak. 3D çiçekler aplike olarak yada boncuk vb. materyallerle yapılmış olarak karşımıza çıkacak.


Etnik / Tribal

Kışın yükselen etnik trendinin yazın en önemli temalarından biri olduğunu söylemek gerekiyor. Otantik kıyafetler, nakış, işleme ve tribal desenlerin çok fazla kullanılacağı bir yaz sezonu bizleri bekliyor.


Gömlek Elbise / Shirt Dresses

Oldukça pratik olan gömlek elbiseler yaz sezonunun dikkat çekici trendleri arasında yer alıyor. Yeni sezonda en çok beyaz renk gömlek elbiseleri sık göreceğiz, giyeceğiz.


Grafik Desenler / Graphic Prints

Yürüyen sanat eserleri desem belki daha doğru bir başlık olur. Tabloyu andıran kıyafetlerde hem grafik baskılar hem de fotoğraf baskıları sık kullanılacak. Özellikle insan yüzleri, kadın suretleri kıyafetlerde bol bol kullanılacak.


Biker Ceket / Motosiklet Ceketi / Biker Jackets

Motosiklet ceketleri en fazla tercih edilen ceket türlerinden biri olacak. Siyah deri olanlarının yanı sıra kumaşlardan tasarlanmış olanları da revaçta olacak. Deri Biker ceketlerin değişik tasarımlarla yeniden yorumladığını gördüğümüz bir sezon olacak.


Jean / Denim / Kot

Jean yükselişine devam eden bir trend olmaya 2014 bahar sezonunda da devam edecek. Kot ceket, kot şort vb. her türlü Jean parçanın kıymetli olduğu yaz sezonunda 90'lardan esinlenilmiş jean parçalar sokakları istila edecek. Yırtık jean pantolonların yine revaçta olacağı sezonda, koyu laciverde bakan jean parçaların da oldukça trend olacağını şimdiden söyleyeyim.


Kareli Desen / Check Prints

Geometriden 2014 yazında da kaçış yok! Kareli desenlerin bol bol kullanıldığı sezonda kareli takım elbiselerin de önemli bir yeri olacak.


Fırfır / Frills

Birden fazla kattan oluşan kıyafetler, fırfırlarla süslenen etek boyları yaz sezonunun önemli trendleri arasında yer alıyor. Fırfırın hemen her parçada kullanılacağını söylemek gerekiyor.


Kemerli elbiseler / Belted Dresses

Feminen detayların çoğunlukta olduğu yaz sezonunda beline kemer takılmış elbiselerin sık oluşu dikkati çekiyor. Aslında kemer takmak sezonun en önemli trendlerinden biri, en fazla görüleceği yer ise feminen elbiseler...


Kısa Ceketler / Cropped Jackets

2014 yazında ceket en önemli parçalardan biri... Yeni sezonun ceketleri ise kısa boylarıyla dikkat çekiyor. Bu sezon özellikle "küçük siyah ceket" sezonun favorilerinden...


Kısa Üstler / Cropped Tops

Kısa üst trendi hiç bir yere gitmiyor aksine etkisini sürdüren ve yazın sık giyilecek trendlerden biri... Sezonun yüksek bel etek ve pantolonları kısa üstlerle giyilecek.


Mesh / Lazer Kesim

Delikli ya da lazer kesimle süslenmiş parçalar sezon trendleri arasında yerini alıyor.
 

Kapüşon / Hoodie

Kapüşon kullanılan bluzlar, montlar ve Sweatshirt'ler sezonun dikkat çeken spor şık eğilimlerden biri olacak. Kapüşonların spor giyimle birlikte klasik kombinasyonlarda da sık kullanılması dikkati çekiyor.


Ombre / Batik

Aynı renk tonlarında ya da farklı renkler arasında geçiş yapan Ombre kumaşlar 2014 yazının dikkat çekici trendlerinden biri. Sezonun etnik modasında batik tarzı parçalar da sık görülecek.


Oversized Manto / Oversized Coats / Cocoon Coats

Büyük beden manto trendi devam ediyor. Tabi bahara uygun ince yapılarıyla ve pastel tonlarındaki renkleriyle sezonun önemli trendleri arasında yer alıyorlar. Bu sezon geniş yakalarıyla dikkat çekiyorlar.


Pile / Pleats

Pilenin kullanımı yaz sezonunda dikkat çekici biçimde sıklaşıyor. Hatta öyle ki, fırfırlarda bile pile detayı görebilmek mümkün. İnce pileler çoğunlukta ancak kalın pileler de göze çarpmıyor değil...


 Bol Paça Pantolon / Wide Leg Trousers

Bol paça pantolonlar, 2014 yazının gözde trendlerinden biri... Pileli modellerinde dikkat çektiği geniş paçalı pantolonlar çoğunlukla yüksek belli modellerle karşımıza çıkacak.


Puantiye / Polka Dots

Retro trendlerin de görüldüğü 2014 Bahar/Yaz sezonunda feminen puantiyenin çıkışına hep birlikte tanık olacağız.


Püskül / Tassel

Püskül 2014 yazının en önemli trendlerinden biri... Sadece kıyafetlerde değil bir çok aksesuarda hatta takılarda da göreceğimiz bir detay olacak.


Salopet / Overall

Bahçıvan tulumları modaya uyum sağlayarak dönüş yapıyorlar. Kısa salopetlerin yanı sıra salopet tarzında elbiseler de sezonun trendleri arasında yerini alıyor.


 Kısa paçalı pantolonlar / Kapriler/ Cropped Pants

Pantolon paçaları yaz sezonunda oldukça kısalıyor. Kapri tarzı pantolonlar da sık sık görülüyor. Uzun paçaların kıvrılarak paça boyunun kısaltılması da sezon trendlerinden...


Yüksel Bel / High Waist

Pantolon ve eteklerde yüksek bel modası devam ediyor. Sezonun kısa ceketleri ve kısa üstleri de en çok bu trend ile birlikte kullanılıyor.


Transparan / Transparent

Bizi terk etmeyen trendlerden biri de transparan... Yaza uyum sağlayan renklerde dikkat çeken transparan parçalar elbise, gömlek ve eteklerde sık karşılaşacağımız önemli bir trend...


Tulum / Jumpsuits

Tulumların 2014 ilkbahar/yaz sezonunda önemli trendlerden biri olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bu sezon tulumlar oldukça feminen ve şıklar. Siyah renk feminen tulumlar bu sezonun olmazsa olmazları arasında yer alıyor.


Kelimeler / Sloganlar / Words / Slogans

Giyim parçaları, konuşmaya 2014 yaz sezonunda da devam edecek. Bu sezon hemen hemen tüm giyim parçalarında kelimeler göreceğiz.


Pantolon Askısı / Suspenders

Pantolon askıları da kadın modasına 2014 ilkbahar-yaz sezonu ile geri dönüş yapıyor. Klasik pantolon askılarının yanı sıra yeniden tasarlanmış modern pantolon askıları dikkati çekiyor.

5 yorum:

  1. sabah sabah nasıl içim açıldı çok teşekkürlerr ilkbahar yaz trendlerini görünce hemen yaz gelsinn bu harika parçaları tek tek giyelimm____

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Beğenmene sevindim Tuğbacım, aynı fikirdeyim. Parçalar bu sezon harika. Bence şimdiden giymeye başlanmalı ;) Sevgiler...

      Sil
  2. aynen dediğin gibi pek yazı kışıda klamdı yine bir o sloganlı tişörtlerimizi üzerine hırka veye ceket giyiyoruz ama yinede yaz gibi olmuyor ki :(_______

    YanıtlaSil
  3. bayılıyorum böyle gözde parçaları,fotoğrafları bularak yorum katmana..:)
    www.miagusto.com
    Bilge Karadeniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Bilge Teşekkür ederim Bilgecim, ben de sana bayılıyorum (:

      Sevgiler...

      Sil