14 Mart 2014

Trend: Adidas Stan Smith

 

Adidas'ın efsane modeli "Stan Smith" muhteşem bir geri dönüş yapıyor! İlk kez 1973 yılında "Stan Smith" adıyla piyasaya sürülen ve ismini efsanevi tenis oyuncusu Stanley Roger Smith'den alan bu ikonik ayakkabılar, şimdilerde modaseverlerin gözdesi olmuş durumda. Daha önce beyaz spor ayakkabı trendinden ve tenis ayakkabılarının çıkış yapmasından burada bahsetmiştim. Stan Smith'ler, beyaz spor ayakkabı trendinin en önemli parçaları arasında yer alıyor desem abartmış olmam...


Stanley Roger Smith

Stan Smith ayakkabı, minimalist çizgisiyle dikkat çekiyor... Diğer modellere göre biraz daha yüksek olan tabanı, Adidas'ın klasik üç çizgisinin belli belirsiz dikişlerle ifade edilişi, yeşil renkle Stan Smith'in yüzünün yer aldığı dili ve yine yeşil renkli klasik logoyla ikonikleşmiş olan bu ayakkabı sezonun hit parçası... 1988 yılında en çok satan ayakkabı olması sebebiyle Guinnes Rekorlar Kitabı'na bile girmiş! 
 

Yıllarca tabir-i caizse; ekmek peynir gibi satan bu güzide model için ne hikmetse 2011 yılında üretimi durdurma kararı alındı. Karaborsaya düşen Stan Smith'ler eBay ve türevlerinde açık artırmalarla satışa sunulurken, geçtiğimiz yıl Adidas'ın "2014'te Stan Smith'ler geri dönüyor" açıklamasıyla, Stan Smith fanları da rahat bir nefes aldı. Mart ayı itibariyle Consortium serisiyle geri dönen Stan Smith'ler yeniden görücüye çıktı. Meraklılarına duyurulur! (:

 Fotoğraflar: Pinterest ve Stockholm StreetStyle

2 yorum:

  1. benim de en sevdiğim modeldir. Her sabah işyerinde masama oturduğumda ilk açtığım sizin bloğunuz oluyor.önce günlük yazınızı okuyup sonra işbaşı yapıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @molamodam Çook mutlu oldum! Yazdıklarımı bu denli takibe değer buluyorsanız ne mutlu bana! Çok çok teşekkürler, hem takip hem de bu güzel yorum için... Daha çok yazın lütfen. Sevgiler...

      Sil