21 Mart 2014

Trend: Tuxedo

Cara Delevingne

Uzun süredir maskülen giyim tarzının kadın giyiminde önemli bir yer edindiğine hem birlikte tanık oluyoruz. Bu eğilimin bir yere gideceği yok bilakis dozunu artırarak istikrarlı bir biçimde trendleri etkilemeye devam ediyor. Şu sıralar kadın giyiminde etkisini en fazla gördüğümüz maskülen giyim parçaları Tuxedo ceket, pantolon ve elbiseler... Kırmızı halı gecelerinde ünlülerin tercih ettiği Tuxedo/Smokin parçalar, sokak stilinde de sıklıkla göze çarpıyor.

Christine Centenera

Geçtiğimiz sezonlarda bol bol gördüğümüz yandan çizgili Tuxedo pantolonlar sezonun en çok tercih edilen parçalarından biri... Tuxedo pantolonların hemen ardından Tuxedo ceketlerin oldukça popüler olduğunu görüyoruz. Tuxedo ceketler, çoğunlukla kruvaze tarzda, yaka detayı farklı renkte ya da parlak saten kumaştan tasarlanmış olarak karşımıza çıkıyor. Kısa ceket trendinin etkisiyle boyları kısa Tuxedo ceketleri de bol bol göreceğimizi söylemek mümkün... Tuxedo elbiseler de, Tuxedo ceketlerin biraz daha uzunu olarak tasarlanmış. Unutmadan, Tuxedo formundaki yeleklerin de popüler olduğunu hatırlatayım.

Miroslava Duma

2014 ilkbahar/yaz sezonunun önemli trendlerinden olan Tuxedo'lar, maskülen eğilimin etkisini daha artırarak sürmesiyle 2014-2015 Sonbahar/Kış sezonunda da devam edecek.

Emmanuelle Alt

 Anna Dello Russo

 Victroria Beckham

Angelina Jolie
Karla's Closet

Fotoğraflar: Pinterest, Harper's Bazaar

3 yorum:

  1. ben bu tarzı en çok Victroria Beckham ve Angelina Jolie'ye yakıştırıyorum,bu iki isimde farklı duruyor.

    YanıtlaSil
  2. molamodam a kesinlikle katılıyorum gözümüze ilk yerleştirin bu iki isim ama benim atarlı kadınım anna dello russo'nunda hakkını yememek lazım onada çok yakışmış,miroslavayada öyle herkeze yakışacak birşeyde değil ayrıca aklıma geldi_____

    YanıtlaSil
  3. birde bu masülen tarzı bizde taşııycak olan ezgi İ.& lian K. ,ece sükan ve deniz akkayadır______

    YanıtlaSil