29 Mayıs 2014

Kalın beli ince göstermenin yolları

Ulyana Sergeenko

Güzide bir takipçim sordu: "Kalın belimizi nasıl ince gösterebiliriz?" Modanın en güzel yanlarından biri kıyafetleri kullanarak vücudumuza şekil verebilmemiz. Hal böyleyken, eğer beliniz kalınsa, giyinirken dikkat edeceğiniz bir kaç noktayla belinizi daha ince gösterebilmeniz mümkün. Bunun için iki yol izlemek gerekiyor: Ya dikkatleri belinizden uzaklaştıracaksınız ya da belinizi daha ince gösterecek şekilde giyinmeye çalışacaksınız. O halde, gelsin kalın belden mustarip olanlar için tüyolar!


 
 Jessica Alba

Yüksek bel parçalara yatırım yapın

Gardırobunuzda yüksek bel parçalara ağırlık vermelisiniz. Yüksel belli etek ve pantolonlar belinizi daha ince gösterir ve göz yanılması sağlayarak bel hattınızı yeniden çizer. Özellikle yüksek bel kumaş ve Jean pantolonları gardırobunuza katabilirsiniz. Beli daha ince göstermek için; yüksek bel parçaları topuklu ayakkabılarla tamamlayın.


Peplum parçalar giyin

Yazının başında giyim parçalarıyla vücudunuza şekil kazandırabileceğimizi söylemiştim. İnce bel  tabii ki, kum saati formunda olmakla ilgili... Size çabasız olarak kum saati görünümü verecek en önemli parça peplumdur. Özellikle peplum üstleri gardırobunuza bol bol katıp bir çok parçayla farklı kombinasyonlar yapabilirsiniz.

Atlantic - Pasific

A kesim etek ve elbiseler giyin

Az önce peplum mevzusunda belirttiğim üzere; mühim olan kum saati şekline bürünebilmek! A kesim etek ve elbiseler de bize bu konuda yardımcı olan parçalardan... Etekleri vücudunuza oturan üstlerle giyin. Etkiyi artırmak için Stiletto'ları unutmayın. Bir de etek boyunuzla, belinizin kalınlığı orantılı olsun. Kısa etekler belinizin kalınlığına vurgu yapar, en garanti yöntem diz ve dizin altında boyları tercih etmektir. Unutmadan; anvelop elbiseler de kalın bel için harika bir çözümdür ;)


Doğru kemeri bulun

Beliniz kalınsa, kemer takmayacaksınız diye bir durum yok. Bilakis, kemerlerden bu konuda yardım alabilirsiniz. Sadece kendiniz için doğru kemerleri kullanmanız gerekiyor. Korse kemerleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak taktığınız kemerin koyu tonlarda ve kıyafetinizle aynı renklerde olmasına dikkat edin. Peplum görüntüsü yaratan deri kemerlerden bulursanız, mutlaka edinin. İnce kemerleri de kullanabilirsiniz ama kıyafetinizle aynı tonlarda olmasına dikkat etmelisiniz. Kemerlerde gösterişli toka, süs, renk vb. detaylardan kaçının. Sade kemerlerden edinin.

Kate Moss

Panel elbise giyin

Modanın bizlere güzel hediyelerinden biri, panel elbiseler... Belin iki yanında illüzyon yaratan ve kum saati şekli algısı oluşturan bu elbiselerden dolabınıza eklemek akıllı bir yatırım...

Miranda Kerr

Nude renk ayakkabıdan vazgeçmeyin

Teninize yakın renkte Nude ayakkabı giymek de belinizin ince gözükmesine katkıda bulunur. Aslında bu maddeyi "aynı renk ayakkabı ve çorap" olarak da anabiliriz. Siyah ayakkabı giydiğinizde  siyah çorap-pantolon gibi, görüntünüzü kesintiye uğratmadan giyinmeye çalışın. Ayakkabı tercihiniz sivri burun olursa etkiyi daha da artırmış olursunuz.


"Üst" kısma dikkat çekin

Gözleri belinizden uzaklaştırmak, yapabileceğiniz en eforsuz hareketlerden biri... Statement takılardan faydalanın; büyük kolyeler, küpeler ya da renkli fularlar... Gömleğinizin düğmesini açın, güzel bir kolye takın ve dikkatleri boynunuza çekin...

Umarım yardımcı olmuşumdur (:

Görseller: Pinterest


8 yorum:

  1. Kalça bölgesini ince göstermenin yollarını da paylaşır mısınız? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gizem, blog'da yazıyı görene kadar buraya tıklarsan Pembe Şeker'de konuyla ilgili yazdığı yazıya ulaşabilirsin ;)

      Sil
  2. '' V '' yakalı bluz belinizi daha ince gösterir. Ampir elbise kalın belini saklanır. Single breasted ( tek göğüslü ) ceketler kalın bel saklanması yardımcı olur ( düğme kapatmayın ).
    Plus kilo olan kadılar birinci yol seçilmeli ( dikkatleri belinizden uzaklaştırmak )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stil danışmanından harika öneriler, bunları da not edelim (: Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  3. Sevgili Melike, bana özel bir yazı olmuş bu:) Belim kalın,göbeğim var kendim zayıfım:) Yüksekbel hilesini yıllardır uyguluyordum ama hep kemerden kaçtım; sayende kemerlerle barış imzalayacağım bir yaz olacak.Tekrar teşekkurler sadece hoş vakit değil aynı zamanda hayatıma bilgi katıyorsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetik karne Çok sevindim yazının işine yaramasına ;) Kemer doğru seçilirse kaçmaya gerek yok. Tabi iyice deneyip almakta da fayda var. Beni takip ettiğin için ben teşekkür ederim asıl (: Sevgiler...

      Sil
  4. sevgili gardrop kedisi bacaklarım çok ince üstüm ise kalın ve iri göğüslüyüm .çalışıyorum sürekli pantolon giyiyiyorum değişik tarzlar denemek istiyorum yardımcı olabilir misin?

    YanıtlaSil
  5. Belime kalın elbise giyemiyorum ne onerirsiniz artık elbise gitmek istiyorum

    YanıtlaSil