22 Mayıs 2014

Trend: Normcore


Bu sıralar çok fazla duyduğumuz, yakın gelecekte ise duymaktan sıkılmaya başlayacağımız bir kelime: Normcore... Peki nedir bu Normcore? En basit haliyle, moda olana "anti-trend" bir yaklaşım olarak ifade etmek mümkün... Moda olana karşı olmak ve dikkat çekmeyecek şekilde giyinme akımına "Normcore" adı verilmiş. Normcore akımına örnek olarak gösterilen isimler ise; Steve Jobs ve "Seinfeld" dizisinin kahramanları...


 Seinfeld

Normcore akımında, 90'lardaki anneler ya da babalar gibi giyinmek de örnek gösteriliyor. En basit haliyle; yüksek bel Jean, spor çoraplar, eşofman altları, spor ayakkabılar, Birkenstock terlikler ve düz sıradan bir kazak kombinasyonu gibi dikkati asgari düzeyde tutacak, sıradan bir giyinme şekli... Normcore akımıyla aşırı derecede "normal" giyinen kişiler, modanın trendlerine karşı bir nevi tepki olarak bu şekilde giyiniyorlar.


Yani özetle, kişilerin "orijinal" olmaya çalışması rafa kalkarak, "normal" görünmeye çalışması gündeme geliyor. İşin garip yani "Seinfield" karakterleri gibi giyinen birinin bu devirde dikkat çekmemesi nasıl mümkün olabilecek? (: Aslına bakarsak, moda trendlerine karşı gelmenin "trend" olması da kendi içinde bir paradoks oluşturmakta... Yani "normal" giyinmeye "çalışmak",  yine bir çaba gösterildiğinden ve bir moda akımı olarak anıldığından, "Normcore" giyinmeye çalışan biri de aslında modaya uymuş olacak (: E ne anladım ben bu işten?

Karşınızda sokak modasında boy gösteren Normcore tarzı...

Fotoğraflar: Pinterest



14 yorum:

  1. dikkat çekmiyecek gibi giyinsemde zaten dikkat çekerim zaten sadelikten de hoşalanan biri değilim....:) bu özellikle yaptığım bır durum degil ama tercih meselesi... bana göre paspal olup dışarı cıkmak bir bayana yakışan bir görüntü değil tabi dikkat çekmek istemiyorken de dahada dikkat çekici olabiliyorsunuz oda ayrı_______

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Çok doğru, aslında bu şekilde giyinmeye çalışmak da bir kadın için dikkat çekici olabilir (: Neresinden bakarsan bak paradoks var.

      Sil
  2. "Eline ne geldiyse giy çık" akımı gibi bir şey olmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ceren Evet, daha spontane gelişen bir tarz diyebiliriz belki (: Tabii gardıropta bulunan kıyafetler bu akıma uyuyorsa (:

      Sil
  3. Hi ho yıllardan bu yana normcore muşum :) En sevdiğimdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Chic camomile Valla ne yalan söyleyeyim, son zamanlarda ben Normcore takılıyorum aslında (:

      Sil
  4. Gorsellerden anladigim kadariyla aslında hepsi bir zamanlar moda olmuş parçalar :)sadece gunumgünümüze uyarlanmamis. Bu durumda 'demode'anlamda da kullanabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Georgi Evet, bu da güzel bir yorum. 90'ların başı diyebiliriz parçalar için... Aslında "demode" olan yine "moda" oluyor. Modaya uymamaya çalışırken yine modayı takip ederken buluyorsun kendini. Öff (:

      Sil
  5. Pasaklı görünüm sergilemediğimiz sürece, içinde rahat hissettiğimiz parçaları giymek gayet mantıklı... Bol parçalar ve yüksek bel de benim vazgeçilmezlerimden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Esra Aynen öyle, ince bir çizgi var dediğin gibi, pasaklı olunmadığı sürece Normcore da bir seçenek (: Yüksek beli ben de seviyorum ne yalan söyleyeyim. Anne Jean'i kadar olmasa da (:

      Sil
  6. Uyuyakalıp aceleyle çıktığım sabahlar uyarım sadece bu trende :) Bir düz t-shirt hemen altına bir pantolon oldum sana normcrome :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hande Bu da güzel bir yorum. Hem bahanen de hazır: "bugün modum Normcore" (:

      Sil
  7. senin yorumlama kabiliyetini ayakta alkışlıyorum bak şuan kalktım mesela hahaha:) Harikasın kesinlikle paradoks. Kalemine sağlık, keyifle okuduğum ender bloggerlardansın umarım bir gün tanışırız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Elvin Çoook teşekkür ederim bu güzel yorum için Elvinciğim (: Senden bunları duymak ne kadar güzel, gururlandırdın beni gerçekten. İnşallah tanışırız, senin de okuyan gözlerine sağlık. Tekrar çok teşekkürler!

      Sil