10 Temmuz 2014

Trend: Eyelet

 

Eyelet, Türkçeye çevirdiğimde "kuşgözü" anlamına geliyor. Minik delikli kumaşlara verilen ad... Mesh gibi tam olarak file şeklinde değil, dantel kadar da yoğun desenleri yok. Ancak Mesh ve dantelin, beyaz kumaşla buluşması olarak tanımlayabilirim belki... Oldukça romantik, feminen ve yazı hatırlatan bir kumaş. Bu yazın en güzel trendlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Ancak görünen odur ki, dantel-mesh-eyelet ailesi önümüzdeki sonbahar sezonuna da sirayet edecek.


 

Naçizane fikrim, Eyelet ya da kuşgözü; ismi her ne olursa olsun bir klasik olduğunu düşünüyorum. Modası geçmeyen zamansız ve her gardıropta olması gereken bir parça. En azından bir Eyelet bluz dolaplarda yerini almalı. Her ortama uyan Eyelet elbiseleri ise, ister ofiste giyin, ister akşam çıkarken tercih edin. Bu tarz elbiseler, aksesuarlarla kombinleyerek istenilen tarza adapte edilebilir. Eyelet parçaları en çok kot kumaşla yakıştırdığımı da söyleyeyim. Jean ceket, şort ya da pantolonlarla harika görünüyor. Her ne kadar hep beyazını anlatsam da, bu sezon popüler olmasından mütevellit  renkli olanları da pek bir gözükmekte...



Fotoğraflar: Pinterest

2 yorum:

  1. bu kumaşlar pek bulunmuyor artık eskisi gibi.. en azından burada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Filiz Neredesiniz bilmiyorum ama Zara, Mango, h&m ve Koton gibi markalarda bulabilmek mümkün... Online alışveriş yapıyorsanız bu tarz parçaları çoğu sitede bulabilirsiniz.

      Sil