10 Nisan 2015

Kot gömlek nasıl giyilir?

Modası geçmeyecek yegane parçalardan biri kot gömlek... Bununla birlikte yeni sezonun moda trendleri arasında yer alıyor. Dört mevsim giyilebilmesine ilaveten, kot gömlekle yapılabilecek kombin sayısı da oldukça fazla... Peki, kot gömlek nasıl giyilir? Hemen her tarza uyabilecek bu güzel parçayı giymek için sokak modasından biraz ilham almaya ne dersiniz?

Olivia Palermo

1-  Kot gömleğinizi etekle giyin. Örneğin kot ve deri birbirine çok yakışan iki parça... Ancak deri bir etekle hem feminen hem de spor-şık bir görünüm yakalamak mümkün. Günlük kombinler için deri eteğinizi bilekte biten botlarla ya da spor ayakkabılarla tamamlayın. Kot gömleğinizi feminen midi eteklerle de giyebilirsiniz.


2- Kot gömleğinizi ceket gibi kullanın. Gömleğinizin düğmelerini açık bırakarak içine tişört ya da askılı üstlerden giyebilirsiniz. Bu şekilde yaz-kış kat kat giyinme (layering) stiline de uyum sağlarsınız.


3- Kot gömleğinizi yine jean pantolonla giyin. Denim on Denim trendinin hız kesmediği günümüzde Jean parçaları çekinmeden birlikte kullanabilirsiniz. Aynı ya da farklı tonlarda jean pantolonları kot gömleğinizle giyebilirsiniz.


4- Desenli parçalarla kombinleyin. Desenli eteğinizi yada pantolonunuzu kot gömleğinizle kombinlemek için tereddüt etmeyin. Kot gömleğinizin hemen her tür desenle harika görüneceğini bilin.

Miranda Kerr
5- Bohem tarzdan hoşlanıyorsanız, Jean gömleğinizi şal ve atkılarla tamamlayabilirsiniz.

Olivia Palermo
6- Deri pantolonlarınızla kot gömleklerinizi birlikte giyin. Olivia Palermo'dan ilham alın: Kıyafetinizi hırka ve topuklu ayakkabılarla tamamlayın.


7- Kot gömleğinizi tıpkı klasik gömlekleri giydiğiniz gibi blazer ceketlerle birlikte giyebilirsiniz.

 Kim Kardashian

8- Kot gömleğinizi alışılmışın dışında parçalarla kombinleyin. Klasik diye düşünmeyin, kalem eteğinizin üzerine kot gömleğinizi giyin.


9- Kot gömleğinizi elbiselerinizin üzerine de giyebilirsiniz. Özellikle mini elbiselerinizin üzerine giyeceğiniz kot gömlekle şık ve rahat bir kıyafet elde edebilirsiniz.


10- Jean gömleğinizi büyük kolyelerle kullanın. Büyük kolyeleri gömleğinizin yakasını açarak kullanabileceğiniz gibi, bütün düğmelerinizi ilikleyerek de kullanabilirsiniz.


11- Kot gömleğinizi şortlarla giyin. Kot gömleği kot şortlarla giyebileceğiniz gibi, kumaş ve dantel şortlarla da kombinleyebilirsiniz.

*Bu yazı Nisan 2014 tarihinde Pembe Şeker Moda Blogu'nda yayınlanmıştır.

Fotoğraflar: Pinterest, Song of Style, Tumblr

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM


2 yorum:

  1. Kombinler gerçekgen göz alıcı ve rahat görünüyor. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Bende çok seviyorum kot gömlekleri.Deri etek,tayt ile daha bi seviyorum.Güzel bir yazı olmuş.Teşekkürler.Bende beklerim bloguma dennizkizi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil