9 Haziran 2015

Tulum nasıl giyilir?

 
 Miroslava Duma
Tulum, tek parça olması sebebiyle oldukça pratik bir giyim parçasıdır. Ancak pratik olmasına rağmen nasıl giyileceği çoğumuzun kafasında soru işaretleri yaratır. Bazı stil danışmanlarına göre kısa boyluların asla giymemesi gereken tulumlar, diğerlerine göre herkese yakışan bir giyim parçası olarak anılır. Aslında desen ve model olarak riske girmediğimiz sürece tulum giymek imkansız değil. Ancak, tulum modelleri arasından vücut tipimize uygun olanı bulmak için bolca deneme yapmak gerekiyor.

Tulum alırken;

Eğer uzun boyluysanız; geniş paçalı modellerin üzerinizde harika duracağını bilmelisiniz. Desenli tulumları da deneyebilirsiniz.

Eğer atletik ve erkeksi bir vücuda sahipseniz; ince askılı ve düşük bel tulumlara öncelik verebilirsiniz.

Eğer kıvrımlı yani kum saati formuna sahipseniz; koyu renkte tulumlara yönelmeniz iyi olur. Flare denilen modeller size çok yakışır.

Eğer çok zayıfsanız; pileli ya da fırfır detaylı tulumları tercih edebilirsiniz.

Eğer kısa boyluysanız, bol tulumlardan kaçının ve boyu kısa modelleri deneyin.

Tulum giyerken;
1- Siyah basic bir tulumun hemen her ortama uyacağını unutmayın. Siyah tulumları altın sarısı ya da gümüş rengi takı ve aksesuarlarla tamamlayın. Gece çıkıyorsanız metalik renklerde ayakkabı ya da sandaletler de kullanabilirsiniz. Siyah tulumunuzu günlük giyimde şık stilettolar ve şık takılarla tamamlamayı unutmayın.


2- Drapeli ve pileli tulumları ofis şıklığınız için tercih edin. Drape ve pilelerden dolayı takım elbise havası veren bu şık tulumların nötr renklerde olması ofis şıklığı için daha ideal bir seçim olacaktır.



3- Eğer tulum giyme fikrine hala sıcak bakamıyorsanız, tulumunuzu ceketle giyin. Böylece hem şıklığınıza şıklık katarsınız hem de tulumunuza alışmaya başlarsınız. Bu kombinasyonu kışın soğuk havalarda da deneyebilirsiniz. Tulumları kot ve deri ceketlerle de tamamlayabilirsiniz.




4- Tulum giydiğinizde çapraz çantaları kullanın. Çapraz çantanızın zinciri adeta kemer etkisi vererek, vücudunuzun daha biçimli gözükmesine sebep olur.


5- Dekolteli tulumları geceye endekslemeyin! Bu tarz tulumlarınızı günlük giyimde  kullanmak için, içine şifon gömlek ya da bluzlardan giyebilirsiniz.


İşte tulum giymeniz için sizlere ilham verecek sokak modası fotoğrafları...



FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM


2 yorum: