24 Ağustos 2015

Kadınlar için 2015-2016 Sonbahar/Kış Trendleri


2015-2016 sonbahar/kış trendleri, giyilebilir bir çok parça ile dikkat çekiyor. 2015 kış modasının en dikkat çeken temaları arasında 80'ler, bohem 70'ler, Punk, Victorian ve Askeri stiller öne çıkıyor. Maskulen tavrın taviz vermeden ağırlığını hissettirdiği 2015-2016 kış modasında tam tersine ziyadesiyle feminen parçaların da cirit attığını söylemek gerek! Yükselişine devam eden kürk, yün astar ve süet parçalarla sıcacık bir kışı garantilerken; transparan, yırtmaç ve derin dekoltelerin yer aldığı feminen parçalarla romantik bir sezon geçireceğimize şüphe yok. Laf-ı güzafı bırakıp yeni sezonun trendlerine hızla göz atalım derim. İşte karşınızda 2015-2016 kış sezonu moda trendleri...


80'ler

2015 yılı 70'li yıllardan ziyadesiyle etkilenen bir sene... 70'ler havası devam ededursun, moda trendlerinin 80'li yıllara doğru bir ivme kazandığını görüyoruz. Canlı renkler, kabarık omuz ve kollar, asimetri, uzun çizmeler vb. daha bir çok 80'li parçanın 2015-2016 kışında hatırı sayılır bir yeri olacak.


Askeri / Militer

Keşke sadece podyumlarda gördüğümüz bir tema olsaydı askeriye... Kış sezonu maskulen bir tavırla bizleri selamlarken, en çok askeriyeden ilham alacağının altını çiziyor. Militer kaban ve ceketler, asker çizmeleri, postallar, haki yeşil, çift düğme, apolet vb. orduyu anımsatan parçalar bol bol kullanılıyor.


Sahte kürk

Rengarenk, pofuduk ve bir o kadar da havalı sahte kürkler bu sezon çok daha iddialı bir tavırla karşımızda! Adeta "ben buradayım" diye bağıran modellerle bu kışın oldukça renkli geçeceğine şüphe yok.


Beyaz Kürk

Kürkün janjanlısı makbul ancak kışın kar beyazı görüntüsüne uyum sağlayan beyaz ve ekru tonlarında kürklerin de ayrı bir yeri olduğunu belirtmek gerek...


Breton / Enine çizgiler

Zamansız klasik Breton çizgiler, 2015 kışında yeniden bir moda trendi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle enine çizgili triko ve kazaklar, sezonun en kıymetli parçaları arasında yerini alacak.


Kalın kemerler

Bu sezon ince belleri kalın ve gösterişli kemerlerin sarıp sarmalayacağını söylemeliyim. Kalın kemerlere genellikle büyük ve gözalıcı tokalar eşlik ediyor.


Culottes / Kısa pantolon / Etek pantolon

Culotte modası geçtiğimiz yıl kazandığı popülerliği 2015-2016 sonbahar/kış sezonunda da gösterecek. Kalın kumaşlardan hatta yünden yapılmış Culotte pantolonlar, soğuk kış günlerine iyi bir alternatif olabilir.


Denizci kabanlar

Askeriye temasının öne çıkardığı en önemli parçalardan biri denizci kabanları... Koyu lacivert tonlarındaki mantolar büyük yakaları, güçlü omuzları ve parlak düğmeleri ile oldukça şık ve maskulen bir havaya sahip...


Bohem 70'ler

Yaz mevsiminde hızını alamayan 70'ler akımı en çok da bohem havasıyla kış mevsimini işgal ediyor. Patchwork, boho desenler, süet, püskül, uzun elbiseler, maxi etekler vb. parçalarla kışın da Boho şıklığına hazır olun derim.


Kadife

Lüks ve ihtişamı gardıroplarımıza taşıyacak kadife parçalar, bu kışın en popülerlerinden biri... Siyah kadifenin ve kadife elbiselerin ayrı bir olduğunu da söyleyeyim.


Leopar desen

Leopar desenden öyle kolay kurtulmak yok. Yine yeniden trend olan bu iddialı desen, bu sezon farklı renklerde yorumlanıyor.


Yün elbiseler

Diğer adıyla "Jersey" elbiseler kışın da feminen giyinmek isteyenlere deva olacak. Yünden yapılmış bu elbiseler, çizme ve botlarla birlikte eforsuz şıklığın vazgeçilmezlerinden olacağa benzer...


Pelerin ve panço

Pelerin modası da hiçbir yere gitmiyor. Püskül ve süet kumaşlarla yorumlanan panço ve pelerinler, klasik kabanlara iyi bir alternatif olacak.


Pul / Payet / Metalik

Sezonun en iddialı trendlerinden biri olan pul ve payetler, özellikle elbiseleri süsleyecek.

 

Anorak / Puf montlar

Kışın en çok da sıcak tuttuğu için tercih ettiğimiz puf montlar, kış sezonunda bir moda trendi olarak karşımıza çıkıyor.


Punk

2015 kışında müzikten ilham alan akım Punk... Vamp ve feminen detayların dikkat çektiği Punk akımında deri parçalar, zımbalar ve pek tabii siyah renk başrol oynuyor.


Yün astar / Shearling / Teddy Bear mantolar

Son bir kaç sezonun en trend parçalarından biri olan yün astarlar 2016 yılına da sirayet ediyor. Tamamen yünden oluşmuş mantı-oların dışında yaka, kol ve eteklerde detay olarak da karşımıza çıkıyor.


Zımba ve Rivet

Genellikle Jean parçalarda gördüğümüz Rivet zımba ve düğmeler, kış sezonunun önemli detayları arasında yer alıyor. Punk akımı sebebiyle, zımbanın her türlüsü makbul.


Transparan / Şifon / Dantel

Bir taraftan maskulen trendlerin dikkat çektiği yeni sezonda diğer yandan feminen detaylar dikkat çekiyor. İçi dışı bir, iç gösteren şifon kumaşlar, transparan parçalar ve tüm feminenliği ile dantel yine öne çıkıyor.


Vinil / PVC

Sezonun en janjanlı trendlerinden biri de vinil parçalar... Genellikle vinil dış giyim parçaları öne çıkıyor.


Süet

Kış sezonunun en şık ve en güzel trendlerinden biri süet... Hemen her parçada kendini gösteren süet, özellikle Camel tonlarındaki renkleriyle sokaklarda cirit atacağa benzer.

 
FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM


2 yorum:

  1. Bu sezonda yok yok desenize, Hepsinin yeri apayrı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözde Kendi adıma güzel bir sezon diyebilirim. Bir çok akım ve trend var. Herkesin stiline ve zevkine göre bir şeyler bulabileceği zengin bir sezon olacak...

      Sil