16 Kasım 2015

Bohem stili kışa taşıyın!


2015 yazını sarıp sarmalayan Bohem giyim tarzı, 2016 kışının da yakasını bırakmıyor. Ve bizler bu durumdan hiç de şikayetçi değiliz! Stil sahibi olmak için çok paraya sahip olmanın ya da sürekli alışveriş yapmanın beyhude oluşuna dikkat çeken Bohem stil, özgür ruhuyla kış mevsiminde de zirveye oynuyor. Bohem stili seven ancak her nedense onu sadece yaz mevsimine yakıştıranların fikirlerini değiştirecek stil önerileri karşınızda!



 Bohem pançoları kullanın

Boho şıklığında genellikle dış giyim parçalarında kafa karışıklığı yaşanır. Fakat, ortalıkta bu kadar bohem tarzda panço ve pelerin varken zorlanmak olmaz! Boho desenlerle süslenmiş ya da püskül detayları bulunan pançolar, sizi soğuktan korurken Bohem tarzınızın en mühim parçası olacak.


Bohem bluzlardan edinin

Boho şıklığının en önemli parçalarından olan bluzların uzun kollu modellerini seçin ve kış gardırobunuza ekleyin.


Etnik desenli ceketleri kombinleyin

Sezonun dikkat çeken parçalarından desenli ceketlerden, etnik desenli olanları  tercih edin. 


Uzun etek ve elbiseleri kışın da değerlendirin

Bohem stilin en önemli parçası maxi etek ve elbiseleri kış mevsiminde de giyebilirsiniz. Kışın maxi etek nasıl giyilir? diyenleri buradan alalım.


 Opak ve diz üstü çorapları es geçmeyin!

Zira, kot şortları ve kısa elbiseleri kış stiline katmanın en sıcak ve şık yolu bu... Diz üstü çoraplar da bot ve çizmelerle kombinlenebilir.


 Şapkasız çıkmayın

Boho stilin alameti şapkaları kışın da kullanın. Yün fedora şapkaları hemen her tür kombinde kullanabilirsiniz. Siyah, gri, kahve ve bordo tonlu şapkalar kış havasına her daim uyacaktır.


Kat kat giyinin

Kat kat (Layering) Bohem stile en çok yakışan tarzlardan biri... Üstelik soğuktan korunmanın kolay ve şık bir yolu... Kat kat giyinerek yazlık parçaları kış kombinlerinize katabilir ve yazın severek kullandığınız Bohem tarz parçaları yeniden değerlendirebilirsiniz.


Bohem bloggerlardan feyz alın

İlham almadan olmaz! Kışın bohem stilde giyinmek isteyenler, Boho stilinde tarzlarıyla gönüllerde taht kurmuş bloggerlardan ilham alabilirler. Mesela; Madame de Rosa , Trendy Taste ve Fashion Through My Eye gibi moda blogları sizlere ilham verebilir.


2 yorum:

  1. Panço giymeyi bende çom seviyorum.
    Sonbaharda giyerim hep buradaki pancolarıda çok beğendim:)
    Bohem tarzı güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Ennnn sevdiğimmm ve kullandığım sokak stili... Hastasıyım...
    http://modaperestt.blogspot.com.tr/2015/11/victorias-secret-fashion-show-2015-pink.html

    YanıtlaSil