8 Mayıs 2017

Trend: Statement gömlek ve bluz

Fotoğraf: Collage Vintage

Merhaba güzide takipçilerim... Yine yeniden merhaba! Uzun, tatsız ve hayli sıkıcı bir dönemin ardından -affınıza ve sabrınıza sığınarak- tekrar yazmaya başlamak istedim ve bu "yazmak" eyleminin eskisi gibi devamlılığını dileyerek ilk post'a başlıyorum. Biliyorum; 'moda köprüsü'nün altından çok sular geçti lakin, yavaş yavaş toparlamaya ve gözümüzü gönlümüzü açacak mevzularla yeniden karşınızda durmaya çalışacağım. Ortadan kaybolduğum süre zarfında, e-posta ve mesajlar yoluyla beni merak ettiğini, yazıları çok özlediğini dile getiren vefakar okurlara teşekkürü borç biliyorum. Sessiz izleyicilerime de buradan selam ederim.



Ben trend parçaların insanı fazla yormayan, tarzına tarz katan bir özelliği olmasını hep savundum. Eforsuz şıklık diye tabir edilen ve basit bir kombini bir anda görsel bir şölen haline getiren parçaların ısrarlı bir savunucusuyum. O yüzden son 2 yıldır popülerleşen ve 2017 baharı ile sokak modasını istila eden "Statement" gömlek veya bluzları mercek altına almak istedim.


Bu parçalar benim gibi kolay yolla şık görünmek isteyen tembel modaseverler için biçilmiş kaftan... E nasıl olmasın yahu? Bir jean pantolon üzerine giy fiyakalı tasarım işi gömleğini, al sana eforsuz şıklığın âlâsı... İşe gidiyorsan spor ayakkabıyla tamamla, akşama yemeğe gideceksen topuklu ayakkabı ile giy. Bu sezonda afili kollar, volanlar, fırfırlar, omuz dekolteleri, bağcık detayı, çiçek desenleri ve çizgililer pek popüler. Gardırop klasiği beyaz gömleklerin de farklı tasarımla yorumlanmış de halleri bence değerlendirilmeli.


Yaratıcı ruha sahip olanlar, kendi gardırobundan gömlekleri 'statement' hale getirmek isteyenler de olabilir. Sokak modasında yaka bağrı açarak omuzlara indirilen gömlekler dikkat çekiyor. Bir de kalın 'obi' tarzı kemerlerle desteklenmiş ya da değişik şekillerde bağlanmış gömlekleri de bu minvalde kullanmak mümkün... Biz ilhamımızı yine sokak modasından alalım


 Fotoğraflar: Pinterest


2 yorum: