8 Aralık 2019

Göbek Saklamanın Yolları


Balık etli olabilirsiniz ya da zayıf bir vücuda rağmen göbeğiniz olabilir. Eğer giyinirken göbeğinizin belirgin hale gelmesinden hoşlanmıyorsanız ve göbeğinizi saklamak istiyorsanız bugünkü post'um tam da size göre... İşte göbek saklamanın yolları ve yöntemleri...



Küçük desenleri tercih edin

Küçük desenler aslında dikkati başka tarafa yönelterek göbeğinizin kamufle olmasını sağlar. Karışık renkli olanları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bir diğer önerim ise çizgili desenler... Çizgili parçaları etek şeklinde seçerseniz daha avantajlı olur zira pantolonlarda göbeğinizin ortaya çıkma ihtimali olabilir. Pantolon giyecekseniz seçiminiz ince çizgilerden yana olsun.


Yelek giyin

Göbeğinizin olmasından yakınıyorsanız bence yelekleri gardırobunuza eklemeniz harika olur. Tabi burada belinizden daha kısa noktada olan bir yelekten bahsetmiyorum. Biraz daha uzun yani yandan göbeğinizi kapatacak kadar uzunlukta olmalı. Yelekle hem etek hem de pantolonları 'göbeğim gözükecek' kaygısı duymadan kombinleyebilirsiniz.


Kemer kullanın

Tabii burada asıl ince nokta kemeri nasıl kullandığınız aslında... Göbeğinizi saklamak istiyorsanız ince kemerlerden uzak durmanızı salık veririm zira, ince bir kemer göbeğinize daha çok dikkat çekecektir. Bunun yerine kalın kemerlerden yardım almanızı öneririm. Hatta kalın tokalardan faydalanabilirsiniz. Kemerin hizasını göbeğinizin tam orta yerine gelecek şekilde ayarlarsanız göbeğinizi yokmuş gibi gösterebilirsiniz.


Yüksek belli parçalardan uzak durun

Yüksek bel, son yıllarda çok popüler ama eğer göbeğinizi saklamak istiyorsanız sizi ifşa edebilecek bir detay aslında... Yüksek belli parçalar giydiğinizde beliniz daha ince görünebilir ama bu sefer fermuar kısmına denk gelen göbeğiniz orada potluk yapacaktır. Bunu engellemek için yukarıda kemer konusunda tavsiye ettiğim gibi göbeğinizin tam orta kısmına gelecek şekilde beli olan parçalardan faydalanabilirsiniz. Yüksek belli pantolonları yine de demek istiyorsanız koyu kumaştan göbek kısmı pileli havuç pantolonları deneyebilirsiniz.


Peplum bluzları deneyin

İşte geldik benim en sevdiğim tüyoya... Peplum bluzlar bele oturduktan sonra bollaşan tasarımıyla sizi olduğunuzdan çok daha ince gösterir. Gayet çabasız bir şekilde göbeğinizi saklayabileceğiniz muhteşem bir alternatiftir. Hatta peplum ceketleri de deneyebilirsiniz. Yine aynı mantıkla belinize oturan fakat aşağıya doğru A şeklinde inen A kesim etekleri de dolabınızdan eksik etmeyin derim.


Katmanlı giyinin

Özellikle serin ve soğuk havalarda ekstra avantajlı bir göbek saklama yöntemi... Göbeğinizi şal, eşarp, yelek, hırka ya da katmanları bulunan giyim parçaları ile saklamak çok basit... Bütün bu kombini güzel bir kemerle taçlandırabilirsiniz.

Fotoğraflar: Pinterest

1 yorum: