6 Ocak 2020

Hırka giymenin 7 yolu (Hırka Kombinleri)


Hırkalar genellikle kış mevsimine atfedilse de aslında; her mevsim giydiğimiz, kat kat giyinmenin olmazsa olmazı, eforsuz şıklığın garantisi bir parça... Bu kadar kullanışlı ve şık olması onu her gardıroba dahil ediyor. Ara mevsimlerde de kurtarıcımız olan bu şahane parçayı giymek için bir kaç stil önerisine hayır demezsiniz değil mi? İşte hırka giymenin bir kaç yolu ve hırka kombinleri...


1- Hırkanızı kemer ile kullanın. Hırka giydiğinizde hatlarınızın kaybolduğunu düşünüyor ve biraz daha kıvrımlı görünmek istiyorsanız, hırkanızı bir kemerle tamamlayabilirsiniz. Belinizin kalın olmasından yakınıyorsanız, hırka ile aynı tonlarda bir kemer kullanabilir ya da büyük tokalı modelleri edinebilirsiniz.



2- Büyük beden hırkalardan edinin. Kullanımı oldukça pratik olan Oversized hırkaları Jean pantolonla ya da elbiselerle rahatlıkla giyebilirsiniz. Büyük hırkaları serin havalarda manto niyetine de kullanabilirsiniz.



3- Uzun hırkaları da tercih edebilirsiniz. Tıpkı büyük beden hırkalarda olduğu gibi uzun hırkaları da manto olarak giyebilirsiniz. Aynı zamanda kısa etek, şort ve elbiselerinizi uzun hırkalarla giyerek kıyafetinizi dengeleyebilirsiniz.



4- Hırkalarınızı gömlekle giyebilirsiniz. Bunun için kolej şıklığından ilham alabilir, beyaz gömleğinizi şık bir hırkayla tamamlayabilirsiniz. Hırka ve gömleğinizi Jean pantolon ya da kalem etek giyerek kombinleyebilirsiniz.



5- Hırkanızı straples ya da askılı elbiselerinizi serin havalarda değerlendirmek için de kullanabilirsiniz. Özellikle straples elbiselerle hırkaların çok şık durduğunu belirtmek gerek. Ofis şıklığı için de kolsuz ya da askılı elbiselerinizi hırkayla giymeyi deneyebilirsiniz.



6- Kaşkol, fular ve şal gibi parçalarla hırkalarınızı giymeyi deneyebilirsiniz. Bu tarz aksesuarlarla hırkanıza farklı bir hava vermiş olursunuz. Romantik kombinleri seviyorsanız desenli fularları hırkalarınızla kullanabilirsiniz.



7 - Kat kat giyinmeyi seviyorsanız kot ceketlerin üstüne hırkalarınızı giyerek tarz ve şık bir görüntü sağlayabilirsiniz.

Fotoğraflar: Pinterest



2 yorum: