3 Ocak 2023

2023 Yılının En Trend Rengi: Viva Magenta

Renklerin efendisi Pantone, 2023 yılının en trend olacak rengini Viva Magenta olarak açıklamıştı. Kırmızı ve pembenin birleşmesinden oluşan Viva Magenta rengi, önümüzdeki sezonlarda moda, kozmetik ve dekorasyon trendlerini etkileyecek. Bana sorarsanız, hem canlı renkleri hem de koyu tonları sevenleri birleştirecek bir ton bu... 

Galler Prensesi de Viva Magenta'yı değerlendiren isimlerden oldu.

Pantone Renk Enstitüsü’ne göre bu renk korkusuzluk, cesaret ve iyimserliği temsil ediyor. Pantone kataloğuna 4 sene önce dahil edilen bu renk, üç yıl gibi bir sürede trend bir renk olmayı başardı. Şimdilerde ise sokak modasından kırmızı halılara her yerde karşımıza çıkıyor.


Peki bu güzide rengi stilimize nasıl dahil edebiliriz? Bence doygun bir renk tonu olmasıyla hemen herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir renk... Sokak modasına ve moda şovlarına baktığımızda ise genellikle baştan ayağa Viva Magenta ile yapılmış kombinler göze çarpıyor. Monokrom kullanım dışında siyah, bej, toprak tonları, beyaz, pembe, mor ve mavi tonlarıyla birlikte giyildiğini söyleyebilirim. 


Astrolojik olarak Akrep burcunu çağrıştıran bu rengi; yükselen, güneş ve ay burcu akrep olanlar kullanmaktan keyif alabilir. Kök çakrayı da etkileyeceğinden bizi hayata bağlayarak harekete geçmeyi teşvik edecek bir renk... Özellikle doğum haritanızda Mars burcunuz düşük bir konumda ya da retro ise bu rengi Marsınızı iyileştirmek için kullanabilirsiniz. Bu renk bana göre Mars Oğlak'a çok yakışıyor.


Bu sene Viva Magenta'yı gardırobunuza ekleyecek misiniz?


Fotoğraflar: Pinterest


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder