31 Ekim 2014

3 adımda İspanyol paça nasıl giyilir?


İspanyol paça pantolonlar uzun bir süredir gündemimizde... Bir kaç sezondur trend olan bu retro pantolonlar, kişiye hem nostaljik hem de stil sahibi bir hava vermekte... Eğer bu retro parçayı giymek konusunda çekinceleriniz varsa ve 70'lerden gelmiş bir zaman yolcusu gibi gözükmek istemiyorsanız, İspanyol paça pantolonunuzu seçmeden ve giymeden önce bu 3 adıma dikkat edin (;


1-  Doğru pantolonu bulun. Çok zayıf olabilirsiniz ya da tam tersi biraz kilo probleminiz olabilir. Her iki durumda da İspanyol paça tercih edebilirsiniz ancak bacaklarınıza yapışan modellerden uzak durmanız gerekiyor. Orta genişlikte bir pantolon idealdir. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise; İspanyol paça pantolonun boyu... Paça boyu asla kısa olmamalı, hatta oturduğunuzda bile bacaklarınızın gözükmeyeceği uzunlukta paçaları olmalıdır. Tabii ki, asla sokakları süpüren pantolon paçalarını tavsiye etmiyorum; sıklıkla giydiğiniz ayakkabıların topuk uzunluğuna göre ideal bir paça boyu bulmaya çalışın.


2- Ayakkabı seçiminde işiniz kolay. İspanyol paçalar özellikle kalın topuklu ya da dolgu topuklu pantolonlarla çok yakışıyor. Tek dikkat edeceğiniz nokta; ayakkabılarınızın pek gözükmemesi... Bunun için sık kullandığınız topuk boyunda paça boyunu ayarlamanız akıllıca olur. Bu şekilde bacak boyunuz da olduğundan daha uzun gözükür. Eğer uzun boyluysanız, topuksuz modellerle İspanyol paça pantolonunuzu giyebilirsiniz. Ancak paçalarınızın yerleri süpürmediğinden emin olun.


3- Gelelim ispanyol paça ile giyilebilecek üstlere... İspanyol paça pantolonlar bol kesimli olduğundan, üstümüze oturan parçalar giymek daha orantılı bir görünüm sağlar. Mesela, üzerinize tam oturan kısa ceketlerle harika görünür. Kısa kazaklar ya da fazla bol olmayan balıkçı yaka kazaklarla birlikte giyilebilir. Gömlek giyecekseniz, gömleğinizi pantolonun içine sokarak giyebilirsiniz. Eğer ille bol bir üst giyecekseniz, belinize bir kemer takarak orantı sağlayabilirsiniz.


*Bu yazı 17.12.2013 tarihinde Pembe Şeker moda blogunda yayınlanmıştır.

Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM


2 yorum:

  1. uzun boy yüksek topuklu ile harika boyun uzun olmasa da yüksek tabanlı ayakkabı-botlarla yoksa paçalı tavuk gibi gezersin ortalarda :) aslında üzerinde kısa kazaklara harika durmuş ama o kadar kısa kazak giyemem ki benim gibi üşüyenler için zor bir durum :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle uzun boylu olmak gerek ve yeter şart:)

    YanıtlaSil