28 Ekim 2014

Trend: Saçaklı Jean

Elena Perminova

Sürekli Jean ve Jean parçaların yükselişine devam ettiğinden bahsediyorum. Zaten klasikleşmiş olan bu parça, 90'ların etkisiyle tasarımcılar tarafından yine yeniden yorumlanıyor ve değişik şekillerde karşımıza çıkıyor. Jean'in son yorumlanış şekli ise saçaklarla kullanılması... Özellikle sokak modası tarafından baş tacı edilen bu saçaklı Jean'ler, kot gömlek, ceket ve pantolonlarda kendine yer buluyor. Jean pantolonlarda kullanılan saçaklara büyük yırtıklar da eşlik ediyor.


Saçaklı Jean'lerin bu kadar öne çıkmasında etkisi olan tasarımcı ise Marques Almeida... Tasarımcının Topshop'la iş birliği ile ortaya koyduğu parçalar sokak modasının gözdesi olmuş durumda. 90'lı yılların bu "Edgy" trendine uyum göstermek isteyenler en kolay yoldan Jean pantolonların paçalarını saçaklarla kullanabilirler. Daha iddialı olanlar içinse saçaklı gömlek ve ceketler şahane bir alternatif olabilir. Bu güzide trendin içinde bulunduğumuz 2014-2015 sonbahar/kış sezonundan önümüzdeki 2015 yaz sezonuna da sirayet ettiğini belirtmeliyim.


Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

3 yorum:

  1. harika ya artık terziye gitmeye gerek yok kolumu uzun kes paçasımı uzun kes saçaklı olsun süperr vallahii bu akımı çok sevdim____

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle; overlok ve sürfile hak getire. Kes kes giy. Bırak saçaklı kalsın (:

      Sil
  2. birde geçen dikkat ettim artık kumaşlarda da saçaklar var kesip kıvırma dönemi bittii süperr

    YanıtlaSil