17 Ekim 2011

Hırkaları nasıl giyelim?

Başlığa bakınca "alt tarafı hırka, nasılı mı var" diyeceksiniz belki, ama burada sadece sezonun trendleriyle yoğrulmuş bir kaç stil örneği vereceğim. Kış moduna geçmişken yeniden ortaya çıkan hırkalarla yapılabilecek kombinasyonlara bir bakalım:

Uzun hırkalar


Podyumlarda yerleri süpüren uzunlukta hırkalar dikkati çekiyordu. O kadar olmasa da uzun bir hırkaya yatırım yapmak akıllıca bir seçim olabilir. Uzun hırkaları kısa şortlar yada eteklerle giymek, hırkanın uzunluğunu dengeliyor ve ortaya şık bir görüntü çıkıyor.

Foto: Asos.com

Oversized hırkalar


Bu sezon boyfriend tarzı yada büyük beden hırkalar oldukça popülerler. Genellikle salaş örgülerde daha hoş gözüken hırkaları hafta sonu kombinleriniz için düşünebilirsiniz: Bir tişörtü jean pantolon ve oversized hırkayla kombinleyin.

 Foto: Asos.com

Kemer kullanın

Leighton Meester

Bazı hırkaları biçimsiz buluyorsanız belinize kemer takmayı deneyebilirsiniz. Kemer, sıradan bir hırkayı anında başka bir havaya sokabilir. Ayrıca görüntü olarak kum saati etkisi sağlar. Ofiste şıklık için fazla kalın olmayan hırkanızı kalem etekle kombinleyin ve hırkanızın üzerine kemer takın.

Kat kat giyin

Keira Knightley

En kolay hırka kombinlerinden biri de kısa deri ceketlerin içerisine uzun hırkalar giyip çıkmak.

Atkıyla kullanın


Doğru bir eşarp ya da şal ile hırkanızın görünümünü değiştirebilirsiniz. Soğuk havalarda kalın örgüden atkınızı, daha ılıman havalarda ise ipek eşarplarınızla tarz bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Jessica Alba

Düğmeleri kullanın


Alexa Chung

Düğmeli hırkanızın içine giyeceğiniz bir gömlekle şık olmak mümkün. Özellikle geek chic tarzını seviyorsanız hırkanızın içine giydiğiniz gömleği yakasına kadar ilikleyerek kullanabilirsiniz. Sezonun trendi ekose desenli gömlekler bu iş için harika olabilir.

Tıkıştırın!



Biraz da farklı şeyler denemekte fayda var. Yüksek belli etek yada pantolonlarınızın içine giyeceğiniz hırka ile hem boyunuzu hem de bacaklarınızı daha uzun göstermek mümkün.

Süsleyin




Hırkalarınızın üzerine iliştireceğiniz broşlar (mesela cameo'lar), fiyonklar vb. aksesuarlarla hırkanıza değişik bir hava verebilirsiniz.

Benim naçizane fikirlerim bunlar, hırkalarla ilgili aklınıza gelen güzel şeyler varsa önerilerinizi bekliyorum.

3 yorum:

  1. atkıyla kullanma fikrine bayılıyorum görseller süper bu arada :)

    YanıtlaSil
  2. tatlımm bu sabah bu soruyu sordum kendime :) Tam üstüne geldi postun.Çok teşekkürler çok yardımcı oldun :)


    www.esraezgiyaman.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. @BÜTÜ beğenmene çok sevindim, teşekkürler ve sevgiler ;)

    @Ezginin Günlüğü yardımcı olduysam çok sevindim (: asıl ben teşekkür ederim takipte olduğun için, sevgiler...

    YanıtlaSil