8 Nisan 2014

Kate Middleton: Catherine Walker Manto

 

Eveeet, sonunda Kate Middleton ve kraliyet eşrafının merakla beklediğimiz Yeni Zelanda turu dün itibariyle başladı. Kate Middleton, eşi Prens William, minik oğlu Prens George, Prens George'un dadısı ve kadrolu kuaförü de dahil olmak üzere kalabalık bir ekiple Yeni Zelanda'ya gitti. Kate Middleton kırmızı seçimiyle "Ben geldim, buradayım" diye Yeni Zelanda'yı selamlarken, ben gözlerimi kucağındaki o dünyanın en şirin prensinden alamadım.


Kate Middleton, "Lady in Red" şarkısını mırıldatan görüntüsüyle Jackie Kennedy ve Prenses Diana'nın tarzına benzeyen bir kombinasyonla Yeni Zelanda'ya merhaba dedi. Militer tarzdaki mantosu Catherine Walker modaevinin tasarımı... Yanlış hatırlamıyorsam Kanada turunda bu modaevinin bir kaç tasarımını giymişti. Modaevinin sayfasında mantonun yeşil rengi sergilenmekte... Düşesin yakasına iliştirdiği eğrelti şeklindeki broşu ise Kraliçe'den ödünç almış. Broş Yeni Zelanda'yı simgeliyor.

Catherine Walker Russian Greatcoat

Düşesin şapka seçimi ise Jackie Kennedy'nin taktıklarına çok benziyor. Pillbox adı verilen bu şapkaların kökeni askeriyeden geliyor. Jackie Kennedy Pillbox şapkalarıyla özdeşleşmiş bir stil ikonuydu. Bir çok yerde Kate'in şapkasını uçuş hosteslerinin taktığı keplere benzetildiğini okudum. Düşünürsek havacılık ve askeriyenin çok da uzak şeyler olmadığını ve hostes kıyafetlerinin de militer tasarımlara sahip olduğunu görüyoruz. Ancak, bana göre bir esinlenme varsa o da Jackie Kennedy... 


Kate'in saçının toplanış şekli ve Pillbox şapkanın takılışı çok hoş. Şapka Gina Foster tasarımı... Bu arada Yeni Zelanda'nın deli rüzgarlarla Düşes'i karşıladığını görüyorsunuz. O minik prensin minik bacakları üşümedi mi diye dertlendiğimi söyleyebilirim (:


Düşes'in ayakkabıları da yeni. Kahverengi süet ayakkabıları Emmy Shoes tasarımı.


Prens George'da pek bir şık. Ama çıplak bacaklarını gördükçe ben oturduğum yerde üşüdüm yahu. Babasının tıpkı kendisi gibi 8 aylıkken çekilmiş fotoğraflarına bakıldığında, babasına çok benzediği aşikar. Çok sevimli, çok şirin ve çok çok güzel bir bebek!


Bundan 30 yıl önce Prens William, annesi Diana ile Avustralya'ya gitmiş. O zamanlar, Kraliyet bebeklerinin yurt dışına çıkma yasağı varmış. Ancak Lady Di, 8 aylık bebeğini 6 hafta gibi bir gezi süresince ardında bırakamayacağını anlamış ve yasağı delmiş. Solda baba William, sağda ise oğlu Prens George 8 aylıkken ilk yurt dışı seyahatlerinde (:

Fotoğraflar: Dailymail


12 yorum:

  1. ingiliz milleti üşümez onlar çocuklarını alıştırırlar böyle serine eminim minik prens de üşümemiştir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Audrey İngilizlerin üşümediğine eminim ben de, ama bebek olunca üşür diye düşünüyor insan (:

      Sil
    2. Yok yok, onların bebekleri de üşümüyor. Hele bacak olayı hiç problem değil. Sırtını, göğsünü ve minik ayaklarını sağlama almış, bacakta problem yok. Maşaallah çok şirin bir bebek.

      Sil
    3. @Eliza Süper vallahi, bizim bebekler o yüzden sürekli hasta oluyorlar karda kışta. Bebeklikten alıştırmak lazım. Sonra Fashion Week'lerde gelsin terlikle mantolar (: Çok çok şirin bir bebek kesinlikle...

      Sil
  2. çok güzel kibar bir bayan kıyafetleri de çok zarif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ebru Evet, ne yapsa ne giyse zarafeti her zaman ona eşlik ediyor. Sanırım Kate'in farkı da bu...

      Sil
  3. Bloğuna bayılıyorum, çok zevkli şeyler oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Merve Çok teşekkürler Mervecim! Takibin ve yorumun için çok teşekkürler...

      Sil
  4. Yine çok şık. Bu kıza kırmızı çok yakışıyor. Ama kendisi manto giyerken minik bebeğe şort giydirmeleri de epey ilginç olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Fashionbank Evet kırmızı Kate'in renklerinden...Minik bebeği soğuk havaya alıştırıyorlar anladığım kadarıyla. İngiltere'de bebişler küçük yaştan alıştırılıyormuş. İngilizlerin karda kışta manto altına topuklu sandalet giymelerini şimdi daha iyi anlıyorum.

      Sil
  5. merhabalar blogunuzu olabildigince takip ediyorum ve cok seviyorum:)ozellikle dusesle ilgili yazilariz cok hos oluyo ellerinize saglik:)duses ne kadar zarif,sık ve sade giyinse de ayakkabilari icin ayni seyleri soyleyemeyecegim.cok tekduze ve sıkıcı secimler yapiyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zelenz Güzel sözleriniz ve takibiniz için çoook teşekkür ederim. Evet, bu konuda hemfikirim sizinle; ayakkabı konusunda ciddi sıkıntı var. O konuda henüz bir değişim olmadı Kate'de ama ben umutluyum yine de (: Sevgiler...

      Sil