6 Temmuz 2012

Düşes İskoçya'da


Bu kraliyet eşrafının işlerine akıl sır ermiyor. Seremoni üzerine seremoni; şimdi de Order of the Thistle seremonisi için maaile İskoçya'nın Edinburg şehrine gitmişler. Kate Middleton'la ilgili bir de şok haber var: Kendisi yeni bir manto elbise giymiş! (: Okuduklarıma göre Düşes, bu seremoni için Emilia Wickstead'a pastel sarı renkteki bu manto elbiseyi tasarlatmış. Böylece bu manto elbiseyle birlikte Düşes, Emilia Wickstead'a ait üçüncü tasarımı giymiş oldu. Diğerleri hangisiydi diye sorarsanız, pembe pilili elbise ve benim çok beğendiğim yeşil manto elbisesi aynı isme aitti. 


Maalesef yine çok sıkıcı... Yaka detayı ve rengi dışında esprisi olmayan bir manto. Kumaştan mıdır nedir dikişi bile tuhaf geldi. Tamam çok hanım hanımcık, sade görünüyor ama Kate Middleton bunu artık sürekli yapıyor... Şapka ve ayakkabı zaten yabancı değil. Ama 3000 kere giydiği LK Bennett ayakkabılarını dinlendirmesi beni açıkçası memnun etti (: 
Benim gözümün asıl takıldığı nokta elindeki ekose şal. Açıkçası Düşes'in giydiklerinin id'sini çıkaran siteler bu şal yüzünden epey karışmış olmalı. Çünkü çoğu insan, elindekini ekose desen bir çanta sanmış (: O elinde tuttuğu ekose şalla İskoçlara gönderme mi yapıyor bilinmez ama bu filmi görmüştüm ben:


Yukarıdaki McQueen şaheserini hatırlarsınız. Düşes o zaman da McQueen clutch çantası ile bu ekose şalı elinde taşıyordu. Sonradan boynuna sarmış, gözlerime inanamadım yahu. Ne gerek var?

 Yıl: 2012                                               Yıl: 2011

2 gün önce de Wimbledon Turnuvaları'nda boy gösteren Düşes'in sağlam bir "geri dönüşüm stili" belirlediğini görüyoruz. Geçtiğimiz yıl Güney Amerika gezisinde giydiği Alexander McQueen triko elbiseyi yine giymiş. Sanırım katıldığı turnuva 4 Temmuz'a geldiği için bu sefer de denizci stili elbisesiyle ABD'lilere selam ediyordu. ((:

Bu arada İngiltere ve İskoçya serin olmalı yahu...Yazın ortasında manto elbise ve trikodan söz ediyoruz (:

3 yorum:

  1. elbiselerin sıkıcı göründüğü konusunda haklısın.. sıkıcıdan öte basit görünüyorlar hiç de tasarım işi değil gibi..
    ama ingiltere bize göre soğuk evet bu mevsimde özellikle kuzey bölgeleri..

    YanıtlaSil
  2. Bu yaziyi cok begendim keyifle takip ediyorum blogunuzu

    YanıtlaSil
  3. @audrey aynen öyle, tasarım yok, son zamanlarda Düşes'in giyim zevkinden yoksunluğu beni sıkıyor yahu...
    Halbuki evliliğinin ilk zamanlarında ne kadar zevkli ve şıktı.

    @fattosh çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim ben de. Sevgiler...

    YanıtlaSil