11 Şubat 2013

Canvas tablo trendi

 
Gerçekçiliğiyle görenleri hayrete düşüren canvas tablolar son yıllarda oldukça moda. Canvas tablolara kanvas denildiği için bu şekilde de yazılabiliyor. İnternette arama yapacaksanız bu iki yazım şeklini de denemelisiniz. Peki, kanvas tablolardaki çeşitlilikler ve trendler nelerdir? Kanvas tablo nasıl yapılır? Nasıl bu kadar gerçekçi gözükür ve insanları cezp eder? Bütün bunları merak edip araştırdım ve kanvas tablolarla ilgili yazı yazmaya karar verdim.

Kanvas tablo trendlerinde, en çok tercih edilenler arasında doğa fotoğrafları, Atatürk fotoğrafları,  anın yakalandığı fotoğraflar, ünlü ressamların tabloları gibi çeşitler bulunmakta.
Kanvas tabloların adı kumaşından geliyor. Kanvas adındaki baskı kumaşına, dijital yöntemle ve özel makinelerle (Durst makinesi gibi) baskı işlemi yapılıyor ve buna da canvas baskı deniliyor. Kumaşın kalın ve baskı tekniğinde kullanılan makinenin kaliteli olmasına göre gerçekliği artıyor. Kanvas tipi tablolar evlere farklı bir hava katıyor.

Kanvas tablolar hediyelik olarak satın alınabilir. Evine yeni çıkmış, yeni evlenmiş arkadaşlarınıza kanvas tablo hediye etmek yerinde olacaktır. Dekorasyona ve tablolara düşkün kişiler, bu tabloları oldukça seviyor. Ucuz tablolar bulmak isterseniz internet sitelerindeki kampanyaları, promosyonları takip edip kanvas tabloları uygun fiyata satın alabilirsiniz.
 
 
Kanvas tabloları alırken dikkat etmeniz gerekenler var. Bu tablolarda kumaş kullanımı çok önemlidir. Kanvas kumaş tipi değil de vinil katkılı kumaş tipi kullanılması baskı tekniği ve kanvas tablo özelliklerine hiç uygun değildir. Vinil tipi kumaş kullandığı zaman resimler gerektiği kadar iyi görünmüyorlar. Baskı da kullanılan boyaların kaliteli olması gerekmektedir. Boyalar kaliteli olmadığı zaman, kısa sürede rengi solmaya başlayacaktır. Makine olarak iç mekân tipinin kullanılması önemlidir.

Kanvas tabloların gerginleştirilip asılacak hale getirilmesindeki süreç çok önemlidir. Gerginleştirirken arkasında kullanılan madde kesinlikle ağaç olmalıdır. Mdf, sunta gibi ağaçtan üretilmiş maddelerin kullanımı kanvas tabloların kalitesini olumsuz etkiler.  Ağaç yerine bu maddeler kullanılırsa kısa sürede tablolar kendini bırakıp, solmaya başlayacaktır. Alacağınız kanvas tablonun ölçüleri önemlidir. Olması gereken kasnak kalınlığı 50’ye 70 ve 30’a 40 boyutlardaki bir tablo için 33mm, 100’e 140 ve 70’e 100 boyutları için ise 40 mm olması tabloyu daha kaliteli ve şık görünmesinde yardımcı olur.

1 yorum: