16 Şubat 2013

İkonik çanta: Olympia Le-Tan


Olympia Le-Tan, 35 yaşında, Londra'da doğmuş ve Paris'te büyümüş bir tasarımcı... Babası meşhur bir illüstratör olan Pierre Le-Tan. Olympia, Paris'te sanat okulundan mezun olduktan sonra 19 yaşında Chanel atölyesinde staja başlamış. Karl Lagerfeld'ın asistanlığını yapmış. Chanel ve Balmain için çalışan tasarımcı, 2009 yılında kendi ismini taşıyan markasını kurmuş. 

 Miroslava Duma

El yapımı ve kitap şeklinde clutch çantalar tasarlıyor. Kitap şeklinde olanların dışında da tasarladığı çanta modelleri var lakin Olympia Le-Tan'ın ikonlaşması kitap görünümlü bu çantalar sayesinde gerçekleşmiş... Ünlü klasik kitapların çantalarını tasarlayan sanatçının tasarımları fiyat aralığı olarak 1100 ile 2000 Euro arasında gidip geliyor. Hal böyle olunca, bu çantaların belli bir kitleye hitap ettiğini söylemem yanlış olmaz.


Ama umurumda değil; her hafta Net-a-porter'in Olympia Le-Tan için ayırdığı ürün sayfasına bakar, yeni modellere iç geçirir, ardından 1 gün içerisinde "tükendi" yazısını görür, bakakalırım. Bunun dışında sokak modası fotoğraflarında editörlerin, tasarımcıların, modellerin, High Street moda severlerin ve ünlü yıldızların ellerinde bu çantayı görmekten pek hoşlanırım: Zenginin malı, züğürdün parmaklarını...


Olympia Le-Tan'ın çantaları tamamen el yapımı. Fransa'da üretilen çantaların üzeri keçe ile çalışılıyor. Çantanın iç kısmındaki etikette "Elyapımı, Fransa'dan sevgilerle" ibaresi var. Her modelden sadece 16 adet üretiliyor ve çantalar numaralandırılıyor. Niye 16 adet diye merak ediyorsanız; Olympia Le-Tan'ın uğurlu sayısı 16 (:

 

Olympia Le-Tan'ın son numarası ise Lancome'nin çok satan Rouge in Love Lipsticks rujları için tasarladığı kitap şeklindeki clutch... Yine sınırlı sayıda üretilmiş.

6 yorum:

  1. kullanışsız ama çok ilgi çekici görünüyorlar :) diy projeleriyle ilgilenen pek çok kişiye de ilham olur.

    http://madspepper.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. çok sevimliler ve gerçekten yaratıcı bir fikir!!! pembe elbiseyle pembe yazılı kitap çantayı çok sevdim.
    Bu arada Miroslava Duma'ya eşarp bile yakışmış ya ne diyim harika:))))

    YanıtlaSil
  3. @beetlebum evet, normal bir çanta gibi düşünülemez tabi ama havası yeter yahu (: DIY projesi bir kaç tane görmüştüm, yapılabilir bence (:

    @Gokchen Hep beraber bayılıyoruz (:

    @Melislicious Evet yaratıcılık, maharet ve farklılık...
    Miro'ya yakışmayan bir şey yok sanırım. O da ayrı bir vaka. Seviyoruz (:

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok iyisin her gün baktığım bi siten var tebrikler :))
    http://diorki.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. @Betül Bayram o senin iyiliğin, çok teşekkür ederim takip ettiğin için (: Sevgiler...

    YanıtlaSil