12 Mart 2013

Bahar klasiği: Trençkot

 Atlantic-Pasific

İlk ya da son fark etmez, bahar denince aklıma ilk gelen giyim parçası trençkottur. Trençkot deyince de ilk aklıma gelen marka Burberry'dir. Burberry'nin aslında İngiliz askerleri için ürettiği bu ceket, yağmur geçirmeyen gabardin kumaştan üretilir ve botların ıslanmaması için yere kadar uzanır. Yine yağmurun girmemesi için kol ağızlarında ayarlama bantları bulunur.


İngiliz askerler, evlerine döndüklerinde trençkotlarını günlük giyimde kullanmak için boylarını kısaltırlarmış. Bu şekilde moda dünyasında hem kadın hem de erkekler için vazgeçilmez bir giyim parçası haline gelmiş... Trençkot, gizemli ve şık görüntüsüyle giyene kesinlikle eforsuz şıklık veriyor. Kadınlarda topuklu ayakkabıyla tamamlanması şahane bir görüntü verirken, spor ayakkabıyla da gayet karizmatik duruyor. Erkeklerde ise takım elbise üzerine giyilen bir trençkot bence kusursuz bir kombinasyon yaratır. Yeni sezonda monokrom, siyah, beyaz, metalik renkler dikkati çekerken, kadınlar için fırfırlı modeller de iddialı geliyor.

1 yorum:

  1. selamlar gardrop kedisi..
    dikkatimi çeken bir ayrıntı da astarlarının desenli yada renkli seçilerek ve kollar kıvrılarak klasik trençkot kullanımına yeni bir yön verilmeye çalışılmış gibi..

    YanıtlaSil