3 Ağustos 2023

2023-2024 Sonbahar/Kış moda trendleri

 

Mevzu: 2023-2024 sonbahar/kış moda trendleri... Peki hangilerini giyeceğiz? Moda haftası şovları ve sokak modasının bize verdiği bilgiler kış gardıroplarımıza hakim olacağı kesin olan en iyi moda trendlerini belirledi. Hülasa, herkes kendine yakışan ve seveceği bir trendi rahatlıkla gardırobuna ekleyecek. Şimdi yeni sezonun trendleri ana hatlarıyla nelermiş bir bakalım...


Pantolon üstü etek 

2000'lerin trendleri yavaş yavaş podyumları terk ediyor gibi görünse de, son bir trend ile o yıllara yine selam çakıyor. Fendi, Givenchy ve Chanel gibi dev markalar pantolonların üzerine uyumlu renk ve tonlarda eteklere dikkat çekti. Sokak modasında da rağbet gören bu trend, önümüzdeki sezon epey konuşulacaklar arasında...


Ekose

Kış sezonları özellikle popüler olan ekose desen, güzel tonları ile yükselişine başladı bile... Bu sezon kaban, ceket, şal ve etekleri zarif ekose tonları tamamlıyor.


Sahte kürk ve peluşlar

 Kış sezonunda peluş, tüy ve yapay kürk fırtınası esecek. Renkli uzunlu kısalı peluş kaban ve ceketler, giysi detaylarında uçuşan tüyler ve renkli uzun tüylü yapay kürkler öne çıkıyor. Yakalar ve manşetlerde peluş detayları dikkat çekecek. Ve peluşu sadece giysilerde değil aksesuarlarda da göreceğiz. 


Deri parçalar

Gelecek sezon deri, her zamankinden daha popüler olacak! Suni deri ceketler, etekler, pantolonlar ve elbiseler, sert ve güçlü bir görünüm yaratmak için ideal. Suni deri parçalar daha çok koyu ve doğal tonlarda tercih edilecek.

1950'ler tarzı

Bele oturan parçalar, midi boy etek ve elbiseler, vintage görünümler... Pin-up kızlarını hatırlatan kıyafetler 2023-2024 kış sezonunun en önemli moda eğilimleri arasında yerini alacak. Kemer, korse ve eldiven gibi aksesuarlar bu akımla birlikte gelen mikro trendlerden olacak.


Ekstra Oversized parçalar

2023/24 Sonbahar Kış sezonunda oversized giysiler revaçta! Adeta bir koza gibi saran bol ve geniş kesimli ceketler, paltolar, kazaklar ve elbiseler, bu sezon başrolde olacak. XXL trendi ile birlikte büyük puf kollar ve vatkalı omuzlar da çok popüler...


Işıltılı ve parlak kumaşlar

2023/24 Sonbahar-Kış sezonunda parlak ve ışıltılı detaylar, başrolde olacak! Lame/gümüş, bakır, bronz veya gold parlaklığına sahip elbiseler, ceketler ve aksesuarlar ile iddialı ve modern bir tarz yaratabilirsiniz. Kristal taşlar ve payetlerin ışıltısı ise genellikle gece elbiselerinde kullanılıyor.


Puantiye

50'lere geri dönüyoruz demiştim! Bu sezon pek çok podyumda görülen 50'li yıllardan ilham alan puantiyeli baskı, yeni sezonda mini, maxi ve transparan tasarımlarda kullanılıyor.


Kanada smokini (Double Denim)

Zaten uzun bir süredir jean üzerine jean trendi revaçta lakin yeni sezonda tek kural var: Kusursuz bir görünüm elde etmek için kot parçaları benzer tonlarla birleştirin. Ağartılmış, açık tonlarda jean parçalar ektra popüler...  



Siyah ve beyaz

Monokrom yani siyah ve beyazın birlikte kullanıldığı görünümler her daim klasik lakin 2023-2024 sonbahar/kış sezonunda bu iki rengin birlikte kullanımı önemli bir trend...


Siyah dantel parçalar

Dantel çok revaçta ama özellikle siyah dantel parçaların önemli bir yeri var yeni sezonda... Siyah dantelin transparan bir görünüm vermesi de önemli bir detay.


Çok kısa şortlar

"Kısa şort mu yoksa iç çamaşırı mı?" diye sorabileceğimiz kısalıkta şortlar yeni sezonda çok konuşulacak. 


Büyük Pussy Bow yakalar

Büyük fiyonk yakalı nam-ı diğer Pussy Bow yakalar sezonun önemli trendleri arasında yerini alıyor. Bluz ve elbiselerde çok sık kullanılacak. Bu arada kravat takmak da kadın modasının önemli trendleri arasında yerini alıyor.

Diz üstü çizmeler

 Soğuk hava neredeyse orada çizme vardır ve önümüzdeki sezonun çizmeleri ziyadesiyle çekici diz üstü modellerden oluşuyor.

Büyük şallar, atkılar ve pelerinler

Kışa meydan okuyan parçalar trend olsa da bizi kışın soğuğundan koruyacak pek çok parçanın da trend olduğunu görüyoruz.  Sarıp sarmalanacağımız oversized şallar, pançolar, büyük ve kalın atkılar ile pelerinler öne çıkıyor.



Fotoğraflar: Pinterest

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder