20 Haziran 2013

Trend: Gladyatör Sandalet


Trend dediğime bakmayın, aslında gladyatör sandaletler her zaman vardı ve var olmaya da devam edecekler. Ancak 2013 yazında bu sandaletlerin çok mühim bir yeri var. Önemli tasarımcılar koleksiyonlarında bol bol gladyatörlere yer verdiler ve gladyatör sandaletleri yeniden yorumladılar. Yeni sezonun gladyatör sandaletleri dize kadar çıkan modelleriyle dikkat çekiyor. Bu sezon topuklu gladyatör sandaletlerin de mühim bir yeri olduğunu belirtmek gerek... 



Gladyatörler oldukça trend, oldukça şık ve havalı, peki ama gladyatör sandalet herkese yakışır mı ? Bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır. Herkese yakışmaz belki, ancak kişi bacak boyuna ve tipine göre seçeceği modelle gladyatör sandaleti kendine yakıştırabilir. Bana en çok sorulan soru, kısa bacaklı kadınların gladyatör sandalet giyip giyemeyeceği...

 Songs of Style

Daha önce bahsetmiştim, bilekten bağlı ayakkabılar bacağı keser ve bacak kısa görünür. Aynı illüzyon maalesef gladyatör sandalet için de geçerli, üstelik bu sefer bir çok bant var. Bir de üstüne dizin altında ya da dizde biten bir modelini giydiğinizde olduğunuzdan daha kısa ve kilolu gözükmeniz işten bile değil... Kısa bacaklı, kilolu, kalın bacaklara sahip olanlar için gladyatör sandalet önerim, hemen bilekte biten modellerden edinmeleri... Bilekte biten gladyatör sandalet hemen hemen herkese yakışan bir model. Ancak yine de az risk almak için açık renkli gladyatör sandaletlere bakmakta fayda var. Açık kahveler, bej, krem ve tahmin edebileceğiniz gibi nude(ten) rengi sandaletler bacak boyunuzu dengeleyecektir. Sakın iddialı renklere gitmeyin.


Yine kısa bacaklar için önerim, gladyatörlerin kalın bantlılarını değil ince bantlılarını giymeleri, süslü olanları yerine daha sade modellerini tercih etmeleri... Bir diğer alernatif ise topuklu modellerden faydalanmaları... Bu şekilde diz ile bilek arasındaki modelleri de deneyebilirler. Tabi yine ten rengine yakın bir rengi seçmek akıllıca olacaktır.


Uzun ya da zayıf bacaklar için söylenecek bir şey yok. Hemen her tür boyda gladyatör sandaleti giyebilirler. Özellikle yeni sezonun gözdesi uzun gladyatör sandaletler uzun bacaklar için biçilmiş kaftan (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder