19 Eylül 2013

Trend: Göz desenleri

 Kenzo Eye Sweater

İlluminati'ye inanır mısınız? Ya da kötü göze, kem göze, nazar değmesine? Görünen o ki, moda dünyası her ikisine de inanıp, sahip çıkıyor ve 2013/2014 sonbahar-kış sezonunda bizleri göz desenlerine boğuyor. 2012 yılında Moshino'nun sonbahar koleksiyonunda öne çıkan göz şekilleri, bu kış Kenzo'nun göz desenlerine takıntı yapmasıyla hızla yükselen bir trend haline geldi. Bizim, Türk olarak pek yadırgamayacağımız bu trend bakalım sokak modasını nasıl etkileyecek?


 Kenzo 2013/2014 Sonbahar-Kış

Tanrı'ya inanan Masonlar için "her şeyi gören göz", Tanrı'nın her daim bizleri izlediğinin simgesi... Amerikan dolarının üzerinde de bulunan bu göz figürü üçgen ya da piramidin içerisinde resmediliyor. Mısırlıların, "Ra'nın Gözü" olarak isimlendirdikleri bu simge, onlara göre kişiyi kötü gözden koruyor. Herhalde bu sembolü en fazla kullanan ve sahiplenen İlluminati adı verilen tarikat... Sonra da Kenzo (:

 Kenzo 2013/2014 Sonbahar-Kış

Kenzo'nun bu sezon kafayı bozduğu tek göz simgesi, reklam kampanyalarından tutun da yeni koleksiyonda ne var ne yoksa üzerinde yer alıyor. Bu da yetmediği gibi, Kenzo'nun takı koleksiyonunda da Talisman adı altında nazar boncuklu büyük küpeler ve bileklikler dikkati çekiyor. Yani bu bir trend alarmı; nazar boncukları, göz figürleri bol bol takılsın!
Kenzo'nun her sezon patlama yarattığı sweatshirt'leri de bu tek göz çılgınlığından nasibini almış. Meşhur kaplan sweat'ler yerine İlluminati esintili sweat'ler bu sezonun favorisi olacak gibi görünüyor. Bakalım hangi markalar bu trendden esinlenip, göz desenli parçalar üretecekler...

 
 Kenzo 2013/2014 Sonbahar-Kış

 Hailee Steinfeld - Kenzo Eye Print Dress

 Chiara Ferragni kendi markasına ait bu ayakkabıları geçen yıl tanıtmıştı.

 Moshino Fall-Winter 2012


2 yorum:

  1. kazaklar ve ayakkabı çok tatlı diğerleri çok abartı..

    YanıtlaSil
  2. göz teması güzel.Resimlere bakarken bizimde nazar boncuğumuz var her daim moda dedim sonra da alakasız Necati şaşmazın kedi gözü lafı takıldı aklıma ;)

    YanıtlaSil