13 Kasım 2013

Daha Uzun Görünmenin Yolları II

 Olivia Palermo

Daha uzun görünmek için verdiğim tüyolara devam edelim... Herkes ilk yazıda paylaştığım ufak tüyoların uygulanabilir ve kolay olduğu konusunda hemfikir. Yazının bu ikinci bölümünde de aynı şekilde uygulanabilir ve işe yarar tavsiyeler vereceğim. Uzun görünmekle ilgili tüyoların ilk bölümüne ulaşmak için tıklayın: Daha Uzun Görünmenin Yolları I

7- Büyük çantalardan uzak durun

Çantalarda Oversized boyutlar çok trend olabilir ancak trendleri bize uyuyorsa takip etmek stil sahibi insana yakışandır. Eğer minyonsanız küçük el çantaları, çapraz askılı ufak çantalar ve fazla büyük olmayan Clutch'lar her daim kullanmaktan şaşmamanız gereken modellerdir. Büyük bir çanta boyunuzun kısalığını daha da vurgulayarak, olduğunuzdan daha kısa görünmenize sebep olur.

Miroslava Duma

8- Tepeden topuz yapın

Çoğu blogger'ın favori saç modelinden biri olan bu topuzlar (Top Knot) yine göz yanılması sağlayarak boyunuzun daha uzun gözükmesine sebep olur. Saçınız bu kadar uzun değilse, saç eklerinden yaralanabilirsiniz.


9- Enine çizgilere uzak, boyuna çizgilere yakın durun

Boyuna çizgiler kişiyi uzun gösterir ancak burada çizgilerin kalınlığına dikkat etmek gerekiyor. Kalın boyuna çizgiler kişiyi daha kilolu ve kısa gösterebilir bu yüzden boyunuz kısaysa ince dikine çizgileri seçmeniz daha uygun olacaktır. Bonus bilgi olarak, önümüzdeki 2014 yazında çizgilerin yine favori olacağını da belirteyim.


10- İnce kemerler kullanın

Kalın kemerlerden uzak durup, ince kemerlerden edinmeniz şart. Ancak ince de olsa kemer kullanırken dikkat etmeniz gereken şey; kemer renginin bluz, elbise veya ceketinizin renginin aynısı yada benzer renk tonunda olması... Böylece hem bacak boyunuzu uzun gösterip, hem de bedeni iki parçaya bölmediğimiz için hoş bir görüntü ortaya çıkacaktır.


11- Kısa saç kullanın

Uzun saçların kısa boyu daha da vurguladığı biliniyor. Minyonsanız sizin için en ideal saç boyu omuzlarınızda biten kesimler... Bunun için bob kesim saçları şiddetle öneririm, çene hizasında ya da biraz aşağısında fark etmez.



12- Her zaman V yaka parçalar giyin

V yaka üstler de göz yanılmasına sebep olup giyeni daha uzun gösteriyor. Hatta sadece uzun göstermekle kalmıyor kişiyi daha da zayıf gösteriyor.



13- Minyon moda bloggerlarını takip edin

Sevdiğim moda blogları arasında yer alan Extra Petite, Wendy's Lookbook ve Fashion Coolture'yi sık kullanılanlarınıza ekleyin. Hemen hemen her gün yeni kıyafetler paylaşan bu minyon blogger'lardan ilham alacağınızı düşünüyorum.


Yazının ilk bölümü için tıklayın: Uzun Görünmenin Yolları


6 yorum:

  1. aynen canım söylediklerini uygulamaya devam __________

    YanıtlaSil
  2. Aaaa goddik ben için çok iyi oldu bunlar..Benim en buyuk sıkıntım etek ya da ayakkabı giydigimde renk uyumu :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mervelil Bu post'un faydası olursa ne mutlu bana... Gardırobu biraz revize etmek gerekir tabi, ten rengi ayakkabılar hazır piyasada çok varken edinmek lazım.

      Sil
  3. Fashion Coolture bence o kadar kısa değil.Mankenlere oranla kendini kısa buluyordur belki.1.65 civarında olabilir.Extra Petite daha çok belli ediyor kendini boy konusunda. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Terra Rossa Onu bilemiyorum, Fashion Coolture hakkında araştırma yaparken bir röportajında herkesin hayret ettiğini söylemiş boyu konusunda... 1.65 bize göre kısa sayılmaz. Diğer bloggerlara göre mukayese ettiyse kendini bilemiyorum.

      Sil