6 Kasım 2013

Daha Uzun Görünmenin Yolları I


Bugün bir istek post ile karşınızdayım. Zamansızlıktan çoğu zaman istek post'larına dönemiyorum ama artık kararlıyım, sırayla hepsini yazmaya çalışacağım. İstek ve önerileriniz için bana her zaman gardiropkedisi@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Bugünkü konumuz, daha uzun görünmenin yolları ya da kısa boylular nasıl giyinmeli... Benim sokak stilinden ve minyon moda bloggerlarından gözlemlediğim bir kaç stil tüyosunu burada paylaşmak istiyorum. Bunların küçük, ancak işe yarar yöntemler olduğunu düşünüyorum. Aklımda çok fazla şey var, o yüzden sizleri de sıkmamak adına iki post'tan oluşan bir yazı yayınlayacağım.

1- Kısaysan, kısa giy

Bu konuda uzman olan biri varsa, o da Miroslava Duma'dır. Boyu 1.50 cm olan Miroslava Duma çok sık mini etek ve elbise tercih eder. Bu mini parçaları da mutlaka topuklu, platform ya da dolgu topuklu ayakkabılarla tamamlar. İşin sırrı bacağın fazla gözükmesinde; eğer kısa boyluysanız diz hizasında ve dizin aşağısında etek boylarından kaçınmanız gerekiyor.

Miroslava Duma

2- Flare pantolon tercih edin

Çok bol İspanyol paçalardan uzak durun ancak kalçanıza tam oturan ve dizden aşağıya hafif bollaşan modelleri tercih edin. Böyle bir pantolon edindikten sonra asıl önemli olan noktaya gelelim... Ayakkabı seçimi olarak mutlaka topuklu ayakkabıları tercih etmelisiniz. Kalın topukları şiddetle tavsiye ediyorum, fil ayağı benzetmelerine de kulak asmayın. Paçalarınız sokakları süpürecek kadar uzun olmadığı sürece kötü bir görünüm olmaz. Sadece uzun topuklu ayakkabınızı paçanızın altına saklayacaksınız, o kadar (: Üzerinize çok bol ve uzun parçalar da giymeyin, belinizin gözükmesi çok daha iyi sonuç verir.

Olivia Palermo

3- Maxi etekleri es geçmeyin

Evet, sanılanın aksine Maxi eteklerin kişiyi daha uzun gösterdiğini düşünüyorum. Yıllarca bizi kandırdılar yahu! Neyse ki, araştırıp okuyoruz, örnekleri görüyoruz da yanlış bilgileri çöpe gönderiyoruz. Burada işin sırrı doğru kesimli eteği bulmak. Kabarık, katmanlı Maxi eteklerden uzak durmak gerekiyor. Bol Maxi'lerden uzak durup, desenlilerden ziyade düz renk hatta düz koyu renk Maxi eteklerden seçim yapabilirsiniz. Destek olarak pek tabi ki topuklu botlar, sandaletler ve ayakkabılar sizleri bekliyor.

Fotoğraf: Stockholm Streetstyle

4- Ayakkabılarınızı iyi seçin

Her zaman feminen modellere yönelmek gerekiyor. Feminen ayakkabılar bacak boyunu daha uzun gösteriyor. Ayakkabınızın üzerinden bakıldığında ayağınızın daha fazla gözüktüğü ayakkabılar kısa boylular için idealdir. Yani babetler, sivri burun stilettolar ve platform ayakkabılar gibi... Oxford, spor ayakkabı ya da ayağınızın üzerini tamamen kapatan modelleri pek fazla tercih etmemek gerekiyor. En kullanışlı ve uzun gösteren modeller ise sivri burun topuklu ayakkabılar ve babetler... Bilekten bağlı modellerden uzak durmanız gerekiyor; ancak 1 numaralı şıkta Miroslava Duma gibi miniyi çekerseniz, yüksek topuklu bilekten bağlı ayakkabı giymeniz sorun olmaz. Son olarak nude yani ten rengi ayakkabılardan mutlaka edinin. Edindiğiniz ayakkabının ten renginize yakın olmasına dikkat edin.


5- Tek renk giyinin

Kısa boyluysanız, monokrom ya da monotone trendden ziyade stilinize katmanız gereken bir nokta kesinlikle... Baştan ayağa tek renk giyinmek sizi uzun göstermenin yanı sıra olduğunuzdan daha zayıf gösterir. Ancak benim önerim allı morlu parlak renklerden uzak durmanız. Ne kadar koyu tonları seçerseniz, bu konuda o kadar başarılı olursunuz. Siyah, lacivert, koyu yeşil, koyu bordo tonlarında parçaları gardırobunuzu mutlaka katın.


6- Her zaman yüksek bel parçalar edinin

Yüksek bel pantolon, etek ya da şort fark etmez. Yine göz yanılması sağlayarak önce bacak boyunuzu ve dolayısıyla boyunuzun daha uzun görünmesine sebep olur. Tabi, yüksek bel pantolonları fazla kiloları olanlara önermiyorum, eğer kilo sorununuz yoksa çekinmeden giyebilirsiniz.

Ulyana Sergeenko

2. bölüm için tık tık
Fotoğraflar: Stockholm Streetstyle ve Pinterest

12 yorum:

  1. bende bu söylediklerine çok dikkat ediyorum canım 1.60 minyon bir hatun olarakk :)________

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tugbade uzun gözükmekte başarılı olduğununa eminim o halde (: Sevgiler...

      Sil
  2. Güzel ve uygulanabilir tavsiyeler,teşekkürler(Züleyha )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Züleyha Takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim, sevindim beğenmenize. Sevgiler...

      Sil
  3. Harika bir post olmuş ellerine sağlık. Benim de boyum 1.56 dediklerini dikkate alacağım bloguma beklerim:)
    kalplisekermoda.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ceren Çok teşekkür ederim, faydalı olduysam ne mutlu bana. Sevgiler...

      Sil
  4. tavsıyeler harıka hemen kendıme bır kac parça bişey almam lazım teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevgiyolcular Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim. İyi alışverişler (: Sevgiler...

      Sil
  5. bayıldım şahane bir post olmuş hepsine de katılıyorum;)

    YanıtlaSil
  6. harika bir yazı olmuş devamını merakla bekliyorum şekerim...SEVGİLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @özlem Özlemcim çok teşekkür ederim, yarın yayında ;) Sevgiler.

      Sil