16 Şubat 2014

New York Moda Haftası 2014 Sonbahar Kış Sokak Modası

 Olivia Palermo (Foto:Collage Vintage)

Gelecek kış sezonu koleksiyonlarının sunulduğu ilk moda haftası olan, New York Moda Haftası geçtiğimiz hafta tamamlandı. Trend raporlarını her sezon detaylıca paylaştığımdan, sadece sokak modası ve sokak modası trendleri üzerinden post'lar hazırlamayı daha yararlı buluyorum. Hem gelecek kışın, hem de günümüzün moda eğilimlerine biraz yakından bakmaya ve New York sokaklarında dolaşmaya hazırsanız, başlayalım.


Pastel mantoların hakimiyeti önümüzdeki kış da sürecek. Zira, New York sokaklarında en fazla görülen parçalardan biri pastel renkli mantolardı. Özellikle pastel pembe, mavi ve gri tonlarının sık tercih edildiği görülüyor.

Blonde Salad

Panço ve pelerinlerin de popüler olduğunu söylemek lazım. Parlak renkli, etnik desenli, kareli ya da ekose bir çok  desen ve renkte görülüyor.

Giovanna Battaglia

Moda haftasında sahte kürk hemen yerdeydi. Özellikle renkli ve desenli kürklerin ortalığı istila ettiğini söylemek lazım. Kürk sadece manto ve kaban değil aksesuarlarda da göze çarpan bir detay. Kürk yakalar, kürk şapkalar, kürk eldivenler New York'un dondurucu havasında daha da bir ön plana çıktı.

Miroslava Duma

Haliyle dış giyimin önem kazandığı sezonda, desenli mantoların da bir adım öne çıktığını söylemek gerekiyor. İşlemeli, çiçek desenli, etnik motifli kaban ve montlar dikkat çekiyor. Aynı zamanda fuşya, mor, kobalt mavi ve sarı gibi parlak renkler sık görülüyor.

Alexa Chung

Metalik trendi yükselişine devam eden bir trend. 
Gerek dış giyimde, gerek diğer giyim parçalarında bol bol görülen önemli bir detay oldu...

Ece Sükan

Dizüstü çizmeler yine trend. Özellikle çorap çizmeler sık görülen parçalardandı. 
Buna ek olarak yün astarlı manto ve ceketlerin bol bol giyildiği görüldü.


2014-2015 Sonbahar/Kış sezonunda renkli saçların önemli bir yeri olduğu aşikar... 
Saç tebeşirleri, sprey boyalarla geçici olarak renklendirilen saçlar New York sokaklarında dikkat çeken bir ayrıntıydı.


Moda önümüzdeki sezonlarda da konuşmaya devam ediyor. 
Slogan yazan mont, sweatshirt ve çantalar yine popüler...


Spor ayakkabı en fazla tercih edilen parçaydı. Spor ayakkabı artık hepimizin dolabında olması gereken ve yaz-kış demeden kullanılan bir parça oldu.

Sokak modasından daha fazla fikir alabilmeniz için, aşağıda derlediğim fotoğraflara göz atmayı da unutmayın...


Fotoğraflar: Harper's Bazaar, Elle

6 yorum:

  1. Muhteşem bir yazı! Derlediğiniz fotoğraflar ve detaylarla birlikte, indirimde nelere yatırım yapmalı sorusunu da cevaplıyor :) Çok teşekkürler, sevgiler!

    http://puhuintofashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ezgi Çok teşekkür ederim. Evet, sokak modasına bu anlamda güvenebiliriz kesinlikle (: Beğenmenize çok sevindim, takibiniz için ben teşekkür ederim. Sevgiler!

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. @loungetime Ben de Mira'nın çok bitkin göründüğünü düşündüm moda haftası boyunca. Kıyafetleri de eskisi gibi değildi.

      Sil
  3. ece sükan zaten türkiyenin en cooll kadınlardan ilk sırada olandır bencede new york tada harika gözüküyor miroslava duma zaten benim için herzman bir numaradır bitkinde olsa onun o farklı hali beni herzaman etkiler birde ben Giovanna'nın kürküne aşık oldummmm_______

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Ece Sükan gerçekten milli gurur (: Miracığım gerçekten hasta gibiydi, ama geçici bir şeydir. Giovanna'nın kürkü dehşet!

      Sil