14 Mayıs 2014

Vücut tipine göre elbise seçimi

Olivia Palermo

Bugün istek post'lardan birine cevap vermek istiyorum. Güzide bir takipçim; "Havalar güzelleşti elbise giymek istiyorum ama vücut tipine göre nasıl seçim yapacağım?" diye sordu. Ben de rehber niteliğinde bir post yazmaya karar verdim. Elmalı armutlu vücut tipi muhabbetlerine girmek değil amacım. Nerede sorun var, elbiseyi giyerken bunlar nasıl kamufle edilebilir sorusunu cevaplamak daha faydalı olur gibi geliyor, bakalım göreceğiz. Evet, vücut tipine göre elbise seçimi karşınızda!



Vücudunuzun üstü küçük, altı genişse

Türk Kadını olunca, en fazla sorulan vücut tipi de bu oluyor. Ancak elbise seçiminde çok da düşünmeye gerek yok gibi... Zira, bel ince ve kalçalar da geniş olduğundan bu duruma en güzel uyabilecek elbise modeli, A kesim elbiseler...


Kollarınız kalınsa

Elbise giydim, zarif olayım, şık olayım ama tombul kollarım işi bozmasın derseniz, kol boyu dirseğinize kadar uzanan elbiseleri gardırobunuza katmanız akıllıca olur. Kolları şifon detaylı elbiseleri de kollarınızı kamufle etmek için kullanabilirsiniz.


Omuzlarınız genişse

Geniş omuzlular genellikle omuzlarını saklama yoluna gidiyorlar. Elbise konusunda da aynı tavrı gözlemlediğim geniş omuzlu hanımlara tavsiyem, tek omuzlu elbiseleri tercih etmeleri... Tek omuz, hem omuzlarınızın güzelliği ortaya çıkartacak hem de dengeli bir görüntü elde edebileceksiniz.



Beliniz kalınsa

Beliniz kalında belinize dikkati çekebilecek yani bele oturan modellerden kaçınmanız gerekiyor. Bunun yerine düşük belli elbiselere ya da robadan modelleri tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz elbisenin bel kısmının belinize vurgu yapmamasına dikkat etmelisiniz.


Göğüsleriniz büyükse

Göğüsleriniz büyükse, göğüslerinizin hemen üzerinde biten V yaka elbiseler  ya da kare yakalı modeller sizin için uygundur. En rahat edeceğiniz elbise modeli ise anvelop elbiselerdir.


Göğüsleriniz küçükse

Küçük göğüslerinizin avantajını kullanın derim. Omuzları tamamen açıkta bırakan elbiseler size çok yakışır. Derin V dekolteli elbiseler ya da sırt dekolteleri bulunan modeller sizin için biçilmiş kaftandır. Üst kısmında fırfır, drape detayları da göğüslerini biraz büyük göstermek isteyenler için idealdir.


Çok zayıfsanız

Rahatlıkla drapeli, fırfırlı ve pileli elbiseleri giyebilirsiniz. Koyu renklerden ziyade pastel tonlara yönelmeniz de zayıflığınızı kamufle eder. Desenli elbiseleri de rahatlıkla giyebilirsiniz.


Bacaklarınız kalınsa, çok inceyse vb. 

Ya da bacaklarınızı beğenmiyorsanız, tabii ki elbise giyme zevkinden mahrum kalmanıza gerek yok. Bacaklarınızın alt kısmı inceyse rahatlıkla midi elbiseleri giyebilirsiniz. Yoksa Maxi elbiselerin şık ve tarz duruşundan yaz-kış yararlanabilirsiniz.


Fazla kilolarınız varsa

Anvelop elbiseleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz elbiseler vücudunuza yapışmaz ve sizi rahatsız etmez. Koyu tonlar ya da ufak desenler sizin için idealdir.


Omuzlarınız darsa

Kayık yaka olan elbiselerle harika görünürsünüz. Kare yakalı ya da omuzlarında drape, vatka vb. hacimli detayları olan elbiselerden de faydalanabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Teşekkürler.Bu bilgiler çok işime yaradı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Aslı Rica ederim. Beğenmene sevindim. Takibin için çok teşekkürler (:

      Sil
  2. Çok teşekkürler, ben zayıf kategorisindeyim. Bu tarz bir elbisenin olabileceğini düşünmemiştim. Çok yararı oldu. Bu takı ile kombinleyip bir yaz nikahına katılmayı düşündüm bile. www.shopthedesign.com/Lucky-Beads/glance-gumus-kupe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Dilara Beğenmene sevindim, ben teşekkür ediyorum takip için...

      Sil
  3. peki bacakları kalın olanlar ne yapmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lazkızı Midi ve maxi boylar seçilebilir. Bacakların alt kısmı inceyse zaten diz boyu rahatlıkla giyilir. Alt kısmı kalın ise kışın elbise ile aynı tonlarda çorap veya uzun çizme giyilebilir. Yazın uzun elbiseler tercih edilebilir. Midi boy giyilecekse alt bacakları daha ince göstermek için sivri burun babet, ayakkabı giyilebilir özellikle ten rengine yakın olursa bacakları daha ince göstermek mümkün olur. Son çare olarak bronzlaşmak veya bronzer kullanarak bacakları bir nebze olsun ince göstermek de mümkün ;)

      Sil