7 Ağustos 2017

2017-2018 Sonbahar/Kış Trendleri

Miroslava Duma / 2017-2018 FW Paris Moda Haftası

2017 yazının son ayını yaşadığımız bugünlerde artık önümüzdeki sezonun moda trendlerine göz atma vakti gelmiştir derim. 2017-2018 sonbahar/kış sezonunda ne gibi moda trendleri bizleri bekliyor, dilerseniz yakından ve detaylıca bakalım. 2018 modası, bizlere bolca retro akım ve vintage rüzgarları vaat ediyor. 70 ve 80'li yılların temalarının ortaya çıktığı 2018 kış modasında maskulen ve feminen tarzların dengeli bir şekilde var olduğunu söylemek mümkün. Hülasa, 2018 modasında yine dönüp dolaşıp eski trendlerin hayatımıza girdiği ancak her zaman ki gibi yeni bir yorumla sunulan moda trendleri söz konusu... İşte tüm detaylarıyla karşınızda 2017-2018 Sonbahar/Kış trendleri...


Pinstripes / Çizgiler

Gangsterler çağı tüm hızıyla devam ediyor. Pinstripe çizgilerin incesi kalını fark etmiyor ve aklınıza gelebilecek çoğu giyim parçasında kendini gösteriyor. Pinstripe kullanımı daha çok koyu renklerde görülüyor.


Yün astar / Shearling

Yün astarlı dış giyim parçalarına bu sezon da rastlıyoruz. Geçtiğimiz sezonlardan istifleyenleriniz varsa bu kış da çok rahat değerlendirebilir. 


Ekose / Kareli / Pötikareli

Kısaca aklınıza gelebilecek bütün kareleri desenlerin 2018 kışının en önemli trendlerinden biri olduğunu asla unutmayın. Kareli her şey çok moda!


80'ler modası

2018 kış modasına yön veren en önemli akımlar arasında yer alıyor. 80'ler akımı derken, 1980'li yıllara ait önemli moda trendlerinin hepsini bunun içinde sayabiliriz. Ama biraz hafıza tazelemek gerekirse; geniş omuzlar, metalik renkler, yüksek bel pantolonlar, kadife, drape, vinil kumaşlar öne çıkıyor. Tabii tüm bu trendleri retro bir akım olduğunu ve yeniden yorumlandığının altını çizmek lazım.


Sütyen

Sütyenin günlük giyim parçası olarak kullanılması akımı devam etmekte... Kış soğuğuna aldırmayan, yürek yemiş modaseverleri yüksek belli pantolonlarıyla bu şekilde görebiliriz.



70'ler modası

Bu yılın kış trendlerine yön veren yegane retro akımdan biri de 70'ler... Barış ve sanatseverlik gibi değerlerin yoğun yaşandığı bu yılların, 80'ler akımından daha fazla hayranı olduğunu düşünüyorum. Belki de bu sebeptendir moda tasarımcıları 70'ler akımını sürekli gündeme getiriyor ve o çizgide parçalar üretiyorlar. 70'ler akımıyla birlikte bohem ve kovboy tarzı, mini etekler, sahte kürkler, kadife, baharat tonları, büyük kemerler, maksi etekler gibi detaylar öne çıkıyor. 


Oversized üstler

Depresyon hırkaları ortaya çıksın! Üstümüze bir iki hatta üç beden büyükmüş gibi görünen parçaların yine yükselişe geçtiği bir kış sezonu bizleri bekliyor. Kat kat giyinmeyi bazen şart koşan kış mevsimi için büyük beden kazaklar, hırkalar ve dış giyim parçalarının tam zamanıdır diyor ve geçen sezonlardan istiflediğiniz tüm oversized parçaları tepe tepe kullanmanızı salık veriyorum. 


Büyük cepler

Oversized demişken, kıyafetlerdeki büyük cep detayından bahsetmeden geçmek olmaz. Bu sefer cepler kıyafetin en dikkat çeken detayı oluyor. Hem dış giyim parçalarında hem etekten pantolona her yerde büyük cepler var! 


Kayık yaka / Çıplak omuzlar

Kışın soğuk havasına inat, omuzlar fora! Omuz dekoltesi 2018 kış sezonunun en mühim trendleri arasında yer alıyor. Yaz sezonunun en sevilen trendi kayık yaka, kış mevsimine sıcak alternatiflerle geçiş yapıyor. 


Takım elbise / Takım etek-ceket

2018 kış modasının en maskulen trendi diyebiliriz. Özellikle 'banker' takım elbiselerine benzeyenler bir adım önde...  Feminen tarafta ise aynı desen ve kumaşta ceket ve etekler var. Kısaca bu sezon için takım parçaların zamanı diyebiliriz.


Slogan kıyafetler

Slogan modası hızını alamadı ve 2018 kışında zirveye tırmanmaya devam ediyor. Tasarımcıların çoğunlukla üst giyim parçalarında slogan kullanması dikkat çekiyor. Özlü sözler, motto'lar bazen de kelimeler kıyafetleri süsleyecek.


Vinil

90'lı yıllar geri döner de, parlak vinil ve PVC'den yapmış parçalar geri durur mu hiç? Üstelik bu kez vinil parçaların oldukça şık tasarımlarla karşımıza çıkması söz konusu...


Kanada Smokini

Nam-ı diğer 'denim on denim', 'kot üzerine yine kot' modasının yükselişine tanıklık ediyoruz. Kot ceketler yine aynı tonlardaki kot pantolonlarla birlikte giyiliyor. Genellikle yüksek belli jean pantolonların kot ceketlerle giyilmesi dikkat çekiyor. 


Volümlü kollar

80'li yılların epey etkisinde kalan bu trendle kollar adeta bir aksesuar gibi dikkat çekiyor. Abartılı ve şişkin görünen kol detayı 2018 modasının en dikkat çeken trendleri arasında...


Kollarda kürk detayı

Kollar bu sezon çok dikkat çekiyor, çok konuşuluyor. Volümlü kollar dışında tamamen sahte kürkten oluşan kol detayı sezonun favorileri arasında yer alıyor.


Kadife / Fitilli kadife

Evet, belki her kış kadife zaten moda oluyor diye düşünebilirsiniz ancak bu sezon kadifenin, daha doğrusu kadife kıyafetlerin kış sezonunun anahtar parçalarından olduğu bilmelisiniz. Bir dönem çok popüler olan fitilli kadifeler de geri dönüyor. Özellikle fitilli kadifeden üstler çok revaçta olacak.


Puf montlar

Puf montları -az değil- 15 yıldır giyiyoruz. Bundan trend olarak bahsetmek saçma gelebilir ama yeni sezondan neredeyse tüm tasarımcılar kendi puf montlarını podyumlarda modaseverlerin beğenisine sundu. Yani bu sezon belki daha değişik tasarımlarda puf montlar görmek mümkün olacak.


Pelerin

Pelerinler tüm zarafetleri ile podyumlarda kendini gösterdi. Moda haftalarına baktığımızda yine önemli bir yer işgal edecek. Çok şık, minimal tasarımlar gözde olacak.


Belde kemer detayı

2018 kışında çoğu kombinde kemerin kullanılması dikkat çekiyor. Bazen kazakların üzerinde gördüğümüz kemerler, bazen de mantoların üzerinde ortaya çıkıyor. Biraz 1940'lı yılların etkisini görebilmek mümkün. İnce beller şık kemerlerle mutlaka ortaya çıkıyor. 


Kovboy teması

Vahşi batı, 2018 kışında moda dünyasını etkilemeye devam ediyor. Kovboylardan ilham alan görünümlerde şapkalar, süet parçalar, püsküller, ve yün astar gibi detaylar dikkat çekiyor. 


Kapitone / Duvet

Özellikle dış giyim parçalarında dikkat çeken kapitone detayı bu sene bol bol kullanılıyor. Oversized modellerde kullanıldığında yorganı andırıyor (: Yorgana benzeyen çiçekli modeller podyumlarda cirit attı.


Kalın kemerler

Aksesuarda kemer kullanımının önemli olduğundan bahsetmiştim. Kemerde büyük ve gösterişli modellerin daha revaçta olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bazı kemerler var ki, kalınlıkları ile korseleri anımsatıyor. Büyük tokalı iddialı modellerden edinmekten kaçınmayın.


Yüksek, çok yüksek bel

Düşük bel yazın iyice kendini göstermiş olabilir ama bence yeni sezonun galibi yine yüksek belli parçalar. Ancak bu kez alıştığımız yüksek belden daha yüksekte modeller görebiliyoruz. Ben bu durumdan da hiç şikayetçi değilim açıkçası...

Fotoğraflar: Fashioniser ve Pinterest



3 yorum:

  1. oldukça karışık bir sezon bizi bekliyor desenize

    YanıtlaSil
  2. Bu sene kendime yaptığım tek giyim harcaması welder watch'dan aldığım saat oldu. Ona 1 teklik harcayınca giyime ancak uzaktan bakacağım birkaç ay :) Gene de kıyafetler güzel gözüküyor. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. en beğendiklerim ekose yorgan ve 80 ler oldu

    YanıtlaSil