2 Mayıs 2016

Güneş Ürünleri


Mevsimlerin birbirine ayak uyduramaması ve artık kış aylarında da güneşin cilde zarar vermesi üzerine farklı içerikte hazırlanan güneş karşıtı ürünler, çok çeşitli olmakla birlikte; çok farklı içeriklere de sahip olabilmektedir. Bazı güneş karşıtı ürünler cildi UVA ışınlarına karşı filtrelerken; diğer güneş karşıtı ürünler sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak için koruyuculuğu düşürülmüş şekilde üretilmiştir.

Çocuklar ve yetişkinler için farklı şekilde de üretimi yapılabilen güneş karşıtı ürünler; su bazlılar ve sudan çıktıktan sonra tekrarlanması gerekenler olarak iki gruba ayrılabilir. Ayrıca güneş koruyucu ürünlerin en temel özelliği; içerisinde barındırdığı “SPF” ile korunabilirlik seviyesinin ayarlanabilir olmasıdır. Genel olarak SPF 15, SPF 30 ve SPF 50 olan koruyuculuk seviyeleri ile cildin zarar görmesinin önlenmesi amaçlanmıştır.

Güneş ürünleri her zaman, güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce cilde uygulanır. Bazı ürünler ciltte beyaz yağ lekeleri bırakırken bazıları cilt tarafından kolayca emilebilmektedir. 

Kış aylarında daha düşük SPF içeriğine sahip güneş ürünlerinin kullanılması her zaman cilt sağlığı açısından önemlidir. Kışın hava şartları ne olursa olsun güneş ürünleri en azından ellere ve yüz bölgesine uygulanmalı, gerekirse makyaj yapan bayanların makyaj bazı olarak kullanabildiği güneş ürünleri tercih edilmelidir.
 
El, yüz ve genel olarak vücuda uygulanan güneş ürünlerinin çeşitliliği dolayısı ile seçim yapmakta zorlanan kullanıcılara yönelik detaylı açıklamalarda bulunulan ürünler her zaman daha işlevli görülürken, ürünün kullanım şekli ve içeriği de belirtildiği takdirde doğrudan tercih sebebi olabilmektedir. 

Güneş ürünlerinin ortalama fiyatları 20-25 TL ile başlayıp 250-300 TL’ye kadar yükselebilmektedir. Hangi kategori ve bölge ile alakalı olursa olsun güneş ürünleri tercih edilirken muhakkak içeriğindeki koruma faktörü (SPF), UVA ışınlarını engelleyip engellemediği ve içerik maddesi olarak cilde zarar verebilecek herhangi bir maddeyi barındırmamasına dikkat edilmelidir.

Bunların dışında neredeyse her cilt tipine göre güneş koruyucu ürünlerin var olması, kullanıcı için çeşit yelpazesi oluştururken; kafa karıştırıcı bir çokluk gibi de algılanabilmektedir. Güneş koruyucu ürünler arasından en özel markaların, en uygun fiyatlara satıldığı Turuncu Kasa sitesine göz atmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder