9 Mayıs 2011

Platform ayakkabıları nasıl giymeli?

 Miu Miu Mary Jane Platform

Platform ayakkabıları son günlerde çok fazla yerde görmeye başladık. Doğru şekilde giyildiğinde şık ve seksi duran platform ayakkabıları giymek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Neymiş bunlar bir bakalım:

Platform ayakkabıları sadece kısa boylular mı giymeli? Elbette hayır! Uzun boyluysanız; platform ayakkabı giymeyeceksiniz diye bir durum mevzu bahis değil. Yürüyebiliyorsanız rahatlıkla ne âlâ! Bence bu ayakkabıları yürümeyi becerebilenler giymeli... Biraz kullanması zor bir model, ama fazla zorlanmamak adına topuk boyu biraz daha makul olanlar tercih edilebilir.

Eğer ayaklarınız büyükse ve platform ayakkabı almayı düşünüyorsanız mutlaka yuvarlak burunlu modelleri (mary jane platformlar gibi...)  tercih edin. Bu modeller ayaklarınızı daha ufak gösterir.

Bacaklarınız kısa ve kalınsa, platform ayakkabılarla mini etek giymeyin. Bu tarz giyinmeniz bacaklardaki kısalığa ve kalınlığa dikkat çekecektir. Platformlarınızı orta uzunluktaki eteklerinizle giyin.

İş görüşmesine yada ciddi toplantılara platform ayakkabılar gitmeniz biraz abes kaçabilir. Ayrıyeten kısa boylu bir beyle buluşmaya giderken de tercih etmeyin. Özelikle ilk buluşmanızsa :)

Peki platform ayakkabıları neyle giyelim?

Jean pantolonla: Dar paçalı ya da skinny jean'leri tercih edin. Skinny derken  jeggings tarzı da olmasın. Ayakkabınızın modeliyle paçanızı orantılamaya çalışın.

 Eva Longoria

Vintage stili eteklerle: Bele oturan, vintage stili maxi, mini ya da midi eteklerle platform ayakkabınızı kombinleyin.


 Jessica Alba

Balon etekle, lale etekle, elbiseyle: Özellikle davetler için çok şık bir seçim

 
 Kim Kardashian 
(Kim Kardashian'ın diğer platformları için tık tık)

Beyaz pantolonla: Yaz için en ideal kombin bu! Nude, pudra tonlarda platformlarınızı beyaz pantolonla giyin.

 Evet yine Cameron Diaz ! :)

5 yorum:

  1. gerçekten çok şık duruyor giyebilsem belkik biraz kilo verince...

    YanıtlaSil
  2. siz de midi ve maxi eteklerle deneyebilirsiniz ;)

    YanıtlaSil
  3. beğenmene çok sevindim! çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. yazınızı ve önerilerinizi çok hoş buldul bende de kilo ve boy problemi var biraz ama hep giymek istemişimdir cesaretim yok açıkçası

    YanıtlaSil