21 Kasım 2011

Gardırop düzenleme sanatı


Birkaç adımda toksik kıyafetlerle dolu, düzensiz gardırobunuza detoks yaptırmaya ne dersiniz? Gardırop düzenlemek sürekli ertelediğimiz, erteledikçe de geciktirdiğimiz çok mühim bir iştir aslında. Siz de artık "Giyecek bir şey bulamıyorum yada gardırobumun kapısını artık kapatamıyorum" diyenlerdenseniz eğer, aşağıdaki önerilere mutlaka bir göz atın derim.

Dolabı boşaltın

Konu başlığında gardırop düzenlemenin bir sanat olduğunu boşu boşuna belirtmedim (: Öncelikle gardırobunuzu tamamen boşaltmanız gerekiyor. Onu boş bir tuval gibi düşünmek lazım. Gardırobunuzu tam anlamıyla boşaltmadan da sağlıklı bir düzenleme yapacağınızı düşünmüyorum. Bu çok zaman alıcı bir iştir ama başka şansımız yok.

Ayrıştırın

Giymediğiniz kıyafetler için fazla düşünmeyin; 6 aydan beri kolunuzu içine atmadığınız bir kazak yahut başka bir parçayı bir sonraki 6 ay içinde giyeceğinizi sanmayın. İşi bitmiş bu parçaları acımadan ayırın.



Yerleştirin

Boşalttığınız gardırobunuzun tozunu aldıktan sonra en çok giydiğiniz ve sevdiğiniz kıyafetlerinizi ayırın. Ve bunları rahatça erişebileceğiniz şekilde yerleştirin. Yerleştirme yaparken renklere göre ayırmak akıllıca olabilir. Ama giysi tiplerine (jean pantolonlar, kumaş pantolonlar vb.) göre de yerleştirme yapabilirsiniz. Yer tasarrufu içinse ince metal askılardan faydalanabilirsiniz. Abiye kıyafetlerinizi elbise poşetlerinin içinde muhafaza edin, ayakkabılarınızın kutularını da atmayın. Ayakkabıları bu kutuların içinde saklayın, aradığınızı kolayca bulmak için kutuların üzerini etiketleyin.

Faydalandırın

Artık giymeyeceğinize karar verdiğiniz iyi durumdaki kıyafetleri ihtiyaç sahibi insanlara verebilir ya da ebay tarzı alışveriş sitelerinde satabilirsiniz. Çok kötü durumdaki kıyafetlerinizi tabi ki çöpe yollayın.

Liste yapın

Gardırobunuzu boşaltırken aslında siyah bir elbiseye hiç sahip olmadığınızı fark etmiş olabilirsiniz. Gerçekten ihtiyacınız olan ve almanız gereken giysilerin bir listesini yapın.

Değerlendirin
Modasının olmadığını düşündüğünüz parçaları DIY projelerle yenileyebilirsiniz. 

Fotoğraflar: Tumblr

1 yorum:

  1. off benim dolabımında acil bir toparlanmaya ve düzene ihtiyacı varda ,bir türlü vakit bulamıyorum :(

    YanıtlaSil