28 Şubat 2013

Çizgili kıyafetleri nasıl giymeli?


2013 ilkbahar-yazının en öne çıkan trendlerinden biri çizgili parçalar... Özellikle siyah-beyaz çizgileri çok fazla giyeceğiz lakin çizgili kıyafetleri giymeden dikkat edeceğimiz bir kaç küçük ama önemli nokta var. Öncelikle yatay çizgilerin olduğumuzdan kilolu gösterip göstermediği konusunu açmak lazım...


Öncelikle unutmamanız gereken altın kural:
Vücudunuzun neresi kalın ise yatay çizgileri oradan uzak tutun!

Yatay çizgiler doğru yerde kullanıldığında sizi kilolu göstermez bilakis çizgililer dikkat çektiği ve proporsiyonu dengelediği  için vücudun ince kısımlarında kullanıldığında daha orantılı görünürsünüz. Özellikle basen bölgesi kalın olanlar çizgili üstlerden faydalanabilir ve dikkati üst kısma çekip daha ince görünebilirler.


Ancak büyük göğüslüler çizgili giyeceklerse yatay çizgilerden uzak durmalı. Eğer dikine ince çizgileri üst kısmınızda kullanırsanız daha ince gözükürsünüz. Tabi ki burada dikine çizgileri aklamaya çalışmıyorum çünkü yanlış kullanıldığında olduğunuzdan daha kalın gözükmeniz kaçınılmaz. Kıvrımlı ya da kiloluysanız dikine boyuna fark etmez; geniş çizgili kıyafetlerden kaçınmalısınız. İnce çizgiler ise her zaman daha risksiz ve avantajlıdır.


Çizgili pantolon seçerken, pantolonun kesimi ve modeli de çok önemli... Yukarıdaki gibi kalın çizgili bir pantolon geniş kalçaları, kalın bacakları daha da kaba gösterecektir. Onun yerine aşağıdaki gibi flare tarzında bir pantolon deneyebilirsiniz.
 

Çizgililerin büyüklüğünü mutlaka vücut tipinize göre seçin. Eğer uzun boylu ve zayıfsanız kalın çizgileri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Minyonsanız ince çizgileri, orta boyluysanız orta kalınlıkta çizgileri tercih etmeniz gerekir.

 
 Taylor Tomasi Hill uzun ve ince fiziğiyle kalın çizgili pantolonla şahane görünüyor.

Mini mini Miroslava Duma da ince çizgileri kullanmış.

  Kim Kardashian çizgileri geniş kalçalarından uzak tutarak üst kısmında kullanmış
 ve orantıyı yakalamış.
 

1 yorum:

  1. çizgili pantolonları bu sene her yerde görüyorum ben de alacaktım zaten bir tane kendime..

    YanıtlaSil