6 Haziran 2013

Kadınlar için 2013-2014 Sonbahar/Kış Trendleri

 Fotoğraf: Le-21eme

Önümüzdeki kış sezonu trendleri geçtiğimiz kış sezonunun trendleriyle benzerlikler gösteriyor. Geçen sezon dikkat çeken ve önemli temalardan olan Androjen, Gotik ve Rönesans temaları 2013/2014 kışında önemli trendlerin çıkış noktası oluyor. Geçen sezonun hit kumaşlarından ekose, tüvit ve kürk (tabi ki sahtesi) önümüzdeki kış zirveye oynayacak trendler arasında... 

Hülasa, tüm detayları ile 2013/2014 Sonbahar/Kış kadın modası trendleri raporu karşınızda!


Monokrom / Monochrome
Bütün bir yazı etkisine altına alan bu hit trendin bir sonraki sezonu etkilememesi düşünülemezdi. Asalet ve şıklığıyla hemen herkesin sevdiği monokrom trendi, 2013-2014 Sonbahar/Kış sezonunda da bol bol kullanılacak.


Tüvit / Tweed
Coco Chanel'in zihnimize kazıdığı tüvit kumaş, şıklığın ve asaletin temsilcisi olmaya devam ediyor. Yeni sezonda Chanel, Dolce & Gabbana ve Lanvin gibi tasarımcıların öne çıkarttığı tüvit parçalar yeniden yorumlanıyor. Kış sezonunda tüvit bir mantoya asla "hayır" demeyin.


Deri / Leather
Deri kış sezonunda da egemenliğini sürdüren bir trend. Baştan ayağa deri giyinmek yine popüler.


Ekose / Tartan / Plaids
Ekose her zaman gündemdeydi belki ama her trendin patlama noktası olan zamanlar var. 2013-2014 Sonbahar/Kış sezonu ekosenin zirvede olduğu zamanlardan birisi olacak. Ayrıca popüler olan Grunge temasında da bol bol kullanılacak. Ekose olan her şey trend!


Metalik / Metallics
Metalik renkler uzun zamandır trend ancak yeni sezonda metalik kıyafetlerin biraz daha fütüristik bir havaya büründüğünü söylemek gerekiyor. Metalik detaylardan ziyade tek parça metalik kıyafetler dikkati çekiyor.


Kuş tüyü / Feather
Dries Van Noten ve Gucci'nin koleksiyonlarında öne çıkan tüyler, kış sezonunun en zarif ve şık trendlerinden birisi. Tüyler genellikle transparan kumaşlarda ve dış giyim parçalarında görünüyor.


Leopar / Leopard
Hayvan desenleri 2013-2014 kış sezonunda da trend olmaya devam ediyor. Ancak leopar desen bu kış zirveye oynayan trendlerden biri. Leopar desenli bir kaban edinmek farz oldu!


Yuvarlak Omuzlar / Rounded Shoulders
Geçtiğimiz sezon da trend olan yuvarlak kesimli omuzlar  2013-2014 kışında daha iddialı bir dönüş yapıyor. Özellikle oversized (büyük beden) kaban ve ceketlerde yuvarlak omuzlar görmeye hazır olun.


Transparan / Transparent
Şık ve çekici transparan yeni sezonda yeniden yorumlanıyor. Özellikle bocuk işlemeli transparan parçalar ya da dantelle kullanılan kıyafetler koleksiyonlarda başı çekiyor.


Tiftik / Mohair
Hafif oluşları, şık duruşları ve buna rağmen sıcak tutmaları sebebiyle kışın gözde parçalarından tiftik kazaklar, yeni sezonun en trend parçalarından biri... Tiftik kazaklar daha çok pastel tonlarda kullanılıyor.


Kapri Pantolon / Capri Pants
Kısa paçaların revaçta olduğu 2013-2014 kış sezonunda bol kesimli kapri pantolonlar dikkati çekiyor.


Crocodile Leather / Timsah Derisi
Sezona iddialı giriş yapan lüks giyim trendlerinden birisi timsah derisinden (sahtesi!) kıyafetler. Baştan ayağa timsah dersine bürünmek sezonun dikkat çekici trendlerinden biri.


Kamuflaj / Camouflage
2013-2014 kışında yine Military/Askerî temanın önemli bir yeri olduğundan, kamuflaj desenin yeri de mühim. Yine hemen her türk giyim parçasında kamujlaj desenini görebilmek mümkün olacak.


Takım elbise / Suits
Moda tasarımcıları 2013-2014 Sonbahar/Kış sezonunda mafya babalarından ilham alıyorlar. Oldukça maskulen görünen çizgili takım elbiseler, pantolonlar, ceketler ve yelekler yeni sezonun en önemli trendlerinden biri olacak.


Kürk / Fur
Kış sezonunda gösterişli kürk mantolar öne çıkıyor. Desenli ve renkli kürklarin yanı sıra deri ve kumaşlarla bütünleşmiş kürk parçalar çoğunlukta. Kürk yakalar yine popüler.


Baskılar / Prints
Yeni sezonda biraz daha çocuksu desenler karşımıza çıkıyor. Kalp desenleri, yıldızlar, puantiye ve çizgi film kahramanlarının resimleri kıyafetleri süsleyen detaylardan olacak.


Slip Elbiseler / Slip Dresses
90'ların hit parçalarında ince askılı ve geceliği çağrıştıran Slip elbiseler yeni sezonun en dikkat çekici trendlerinden biri...


Asimetri / Asymmetry
Asimetrik ve geometrik kesimler koleksiyonlarda dikkat çeken bir diğer detaydı. Keskin hatlı kıyafetler yeni sezonda sık sık görelecek. Önü kısa arkası uzun (Mullet) trendi tam gaz devam edecek.


Etek ve Pantolon / Pants and Dress
Etek ve elbiselerin altına pantolon giyilmesi 2013 yazından görmeye başladığımız bir trend. Grunge ve Punk akımlarının da desteklediği bu trend çok konuşulacağa benziyor.



Peplum / Peplums
Peplum da bir kaç sezondur gündemde olan ve oldukça sevilen bir trend. 2013-2014 Sonbahar/Kış sezonunda özellikle peplum üstler dikkat çekiyor. Deriden yapılmış peplum bluzlar da çok trend.


Çizgili / Stripes
2013 yazının hit trendlerinden çizgililer, 2014 kışını da etkisi altına almaya devam ediyor.


Büyük Beden Manto / Oversized Coats / Koza Manto /Cocoon Coats
Özellikle büyük ve geniş omuzlar kış sezonunun manto trendlerinden biri. Geçtiğimiz kış trend olan Cocoon (Koza) mantolar da 2014 kışında trend olmaya devam edecek.


Fular Yaka / Scarf Collar
Her kadının dolabında bir tane bulunmasının şart olduğunu düşündüğüm fular yakalı bluzlar, kış sezonunda popüler olacak. Sadece bluzlar değil, gömlek yakalarına fular bağlanması da trend...


Balıkçı Yaka / Turtleneck
Kış soğuğundan korunmak için güzel bir alternatif olan dik yakalı kazak ve elbiseler 2013/2014 kış sezonunun dikkat çeken trendlerinden birisi...


Kapitone / Quilted
Geçen kış olduğu gibi bu kış da kapitone parçalar çok revaçta. Kapitone kullanımı mont ve kabanlarla sınırlı kalmıyor, her tür hiyim parçasında ve aksesuarda kapitoneye rastlamak mümkün olacak.


Yırtmaç / Slits
Yırtmacın hakimiyeti 2013 yazından 2014 kışına sirayet ediyor. Yırtmaçları eteklerin önünde, yanında ya da arkasında bol bol göreceğiz.


Pili / Pleat
Romantik ve feminen pili, elbise ve elbiselerde sık sık kullanılan bir detay... İnci pililer çoğunlukta olsa da kalın pilili eteklere de kış sezonunda rastlamak mümkün...


Harness
İki yıldan beri bazı tasarımcılarda gördüğümüz korseyi andıran bu fetiş deri tasarımlar, kış sezonunda da görülmeye devam edecek.


70'ler / 70's
1970'lerin simgelerinden geometrik ve retro desenler, yüksek bek pantolonlar ve vintage havası olan kıyafetler 2013-2014 sonbahar/kışının gözde parçalarından olacak.


Rönesans / Renaissance
İşlemeli kıyafetlerin başı çektiği Rönesans temasında brokar kumaş, çiçek desenleri, altın tonları ve inci gibi detaylar da dikkat çekiyor.


Grunge
90'ların ana temalarından Grunge, 2013-2014 kışının önemli eğilimleri arasında yer alıyor. Hatta hafif punk stiliyle karıştırılmış Grunge tarzında kıyafetler görmemiz mümkün. Ekose kıyafetler ve yırtık jean'ler bu akımın önemli parçalarında. Grunge temasını daha detaylı incelemek için tıklayın.


Gotik / Gothic
Siyah ve bordo tonlarının ağırlıklı olarak kullanıldığı Gotik temasında kadife, dantel ve brokar kumaşlar öne çıkıyor. Kürk ve deri de gotik temasının vazgeçilmezleri arasında...

3 yorum:

  1. Kışa dair en sevdiğim çizme ve parkalar :)

    YanıtlaSil
  2. bu resimlerdeki kıayefetleri gercekten giyen var mı? birkac tanesi haricindekileri bedava verseler yine giymem.. sanki dunyada birtek mankenler ve aktrisler yasıyor... nerede giyecek normal halk bu sacmalıkları???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben giyerim, zaten genelde saçma şeyler giyiyorum. Lakin halktan biriyim.

      Sevgiler.

      Sil