29 Kasım 2013

Trend: Duvak

 Style Scrapbook

Başlığa bakınca biraz tuhaf gelebilir, lakin her şey 2011 yılında moda haftalarındaki bir Kate Spade defilesi ile başladı... Yün bir bereye takılmış duvak, alışılmışın dışında tuhaf ancak güzel görünüyordu.  Ancak bunun öncesinde, İngiliz Kraliyet ahalisinin taktığı birbirinden güzel tüllü Fascinator'ler moda dünyasını etkisi altına almıştı. Daha sonra 2012 yılında Jil Sander'in duvaklı bereleri görücüye çıktı... Sonuç olarak bugüne baktığımızda militer şapkalardan, gözlüğe en çok da bereye duvak takıldığını görüyoruz.



Bere, şapka, fascinator hatta gözlük dedim ama dergi editoryallerinde yüzü kaplayan duvaklar da görüyorum. Gözlük kısmı işin abartısı ancak bu sezon duvak trendinin zirveye çıktığı tek bir parça var: Bere! Bere zaten bu sezonun yıldızı, başımızı soğuktan korumaktan ziyade tabir-i caizse "Fashionable" bir parça oldu, çıktı. Bu kış da duvaklı bereleri (Veiled Beanies) oldukça fazla göreceğiz. Ben bu trende bayılıyorum; nostaljik ve feminen üstelik kendin yap (DIY) projeleri de çok rahat yapılabilir. Sizce?

 Viva Luxury

 Blonde Salad

Anna Dello Russo

Blonde Salad 

Kate Middeton

Kate Spade


Fotoğraflar: Style Scrapbook, Blonde Salad, Viva Luxury, Pinterest, Tumblr

7 yorum:

  1. Galiba bir sonraki kış sezonunu bulacak bunlar :( henüz Türkiye'de sokakta veya mağazalarda göremedim çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hazal Deniz Bence DIY projesi yapılabilir, yapımı basit görünüyor (:

      Sil
  2. ya bir tek bana mı anlamsız geliyor..ayrıca yapılması çok basit bir şey bence hiç para vermeye gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Nazlı Ece Evet yapımı kesinlikle basit. Bence feminen ve şık bir detay tabi ki gerekli bir şey değil. Ama hoş görünüyor, ben sevdim (:

      Sil
  3. bayılırım böyle orjinal parçalara hemen yapmam lazım bulmak zor olabilir diycem kotonda var demişsin canım hiç görmedim ben hemen bütün kotonları gezicem :) Blonde Salad ve Anna Dello Russo daki berelere bayıldım böyle orjinal parçaları hep bizimle paylaş olurmu teşekkürler _______

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba bence aramana gerek yok Tuğbacım. Bir tuhafiyeye uğramak yeterli (: Orijinal şeyler buldukça tabi ki paylaşmaya çalışırım. Sevgiler...

      Sil