4 Aralık 2013

Kalem Etek Nasıl Giyilir?


İstek post'ları yazmaya devam ediyorum. Sanırım bundan sonra haftada bir günü istek post'larını cevaplamak için ayıracağım. Bu haftaki mevzumuz ise, bana gerek mail yoluyla gerekse de blog yorumlarında çok fazla sorulan bir soru: Kalem etek nasıl giyilir? Kalem etekler, klasik bir parça olmasına karşın bir kaç sezondur öne çıkan feminen kıyafetlerden... Bir çok ortamda giyilebilecek bu güzide parçayı giymek konusunda bir kaç stil önerisini sizlerle paylaşmak istiyorum.

1-  Kalem eteği ceketle giyin. Bu ikili özellikle ofis şıklığı için eforsuz ve şık bir görüntü sağlar. Eğer fazla kilonuz varsa kalem eteği ceketle birlikte rahatlıkla giyebilirsiniz. Daha ince bir silüet için ceketiniz, kalem eteğiniz ve bluzunuz aynı renkte ya da tonlarda olabilir. Kilo sorunu olmayanlar kısa ceketleri kalem etekleriyle giyebilirler.


2- Peplum üstlerle giyin. Peplum ceketler ya da bluzlar kalem etekler için harika bir seçimdir. İster fazla kilonuz olsun ister zayıflığınızdan şikayet edin, kalem etekle giydiğiniz peplum üstler, klasik kum saati görüntüsüne sahip olmanıza sebep olur. Hatlarınız daha düzgün görünür.


3- Kısa üstlerle giyin. Kalem etekler yüksek bel olduğundan kısa üstlerle (Crop Tops) iyi bir ikilidir. Ancak burada giydiğiniz parçanın çok da fazla kısa olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü kalem etek oldukça çekici ve feminen bir parça, fazla dekolteye ihtiyacı yok ;)


4- Her zaman topuklu ayakkabıyla giyin. Babet ve babet tarzında topuksuz ayakkabılarla bu eteklerin giyilmesi, kalem eteğin doğasına aykırı bir görüntü oluşturuyor fikrimce... Kalem etek feminenliğin baskın olduğu bir parça ve mutlaka topuklu ayakkabılarla taçlandırılması gerekiyor (:



5- Sweatshirt ile giyin. Şimdiki sweatshirtler çok şıklar. Spor-şık akımının da etkisiyle iyice şıklaşan sweatshirtleri feminen parçalarla giymek çok popüler bir trend. Özellikle kalem eteklerle giyilen sweatshirtler en fazla tercih edilen kombinasyonlardan biri.


6- Kalem eteğinize kemer takın. Eğer ince bir beliniz varsa kalem etek giydiğinizde bunu vurgulamaktan kaçınmayın. Bunun için ince kemerleri tavsiye ederim lakin boyunuz kısaysa kemerinizin eteğinizle aynı tonda olmasına dikkat edin.


7-  Kalem etekleri kazaklarla giyin. Kış için hem güzel bir alternatif hem de çok trend bir kombinasyon... Kazağınızın çok uzun olmamasına dikkat ederek, hafif dökümlü modelleri kalem eteğinizle giyebilirsiniz.


14 yorum:

  1. öyle güzel bir post hazırlamışşsınki insanın özenip alıp giymemesi imkansız ama ben kendime hiç yakıştıramadım uzun boylularda sanki daha güzel dsuruyor gibi ama bir tane alıcam kalem etek bakalım nasıl durucak______

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Canımcım beğenmene çok sevindim post'u. Minyon da olsan bence denemelisin. Ancak dizaltı olmaması şartıyla. Diz hizasında olanları deneyebilirsin. ;)

      Sil
  2. En sevdiğim etek kesinlikle kalem etek.

    YanıtlaSil
  3. Her zaman topuklularla giyilmesi gerektiğine katılmıyorum. Tamam babetlerle hoş olmuyor ama sneakerla oldukça cool durabildiğini gerek street styleda gerek editoriallarda görüyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçe m. Orası öyle, spor ayakkabıyla da hoş duruyor ama sanırım uzun boylu hanımlarda sadece... Ben biraz topuklu ayakkabı ve kalem etek fanıyım sanırım ondan taraflı bir madde ekledim (: Sevgiler...

      Sil
  4. kesinlikle çok doğru noktalara değinmişsiniz. Her kadın hem günlük hem şık kombinlerle kalem etekleri kullanabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mrandmrs Teşekkürler, beğenmenize sevindim, sevgiler...

      Sil
  5. harika! teşekkürler, şimdi sıra etek almakta :)

    YanıtlaSil
  6. favorim kalem eteği kazakla giymek :) ama kazakla birkaç denemem de şişman kilolu göründüğümü fark ettim :(( Kazak boyu o yüzden çok önemli kalçayı kapatan bir kazak kalçayı olduğundan büyük gösteriyor. göbeğin bitimi kazak boyu için ideal bence...şimdi asıl merak içinde olduğum konu bu boyda kazakları nereden bulabilirim ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @trişkadanameler Ben uzun kazaklarla giyiyorum, topuklu ayakkabıyla iyi duruyor. Tabi koyu renkleri seçiyorum, desenlerden uzak duruyorum (: Kısa boy yani Crop Tops kazaklar bu sezon çok var. Fast fashion mağazalarda mutlaka vardır. Mango ve H&M'de görmüştüm...

      Sil
  7. yazılarınız, verdiğiniz fikirler bazı moda makalelerini yazmamı kolaylaştırıyor. elinize sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hilal Çok sevindim, ne güzel yorum bu. Ben teşekkür ederim takibiniz için. Sevgiler...

      Sil