29 Ocak 2014

Hırka nasıl giyilir?


Bu haftanın istek post'unun konusu, hırkayla yapılabilecek değişik kombinasyonlar... Yaz-kış giydiğimiz, kat kat giyinmenin olmazsa olmazlarından bu parça çoğu zaman kurtarıcı bir giysi görevi de görüyor. Feminen ve şık bir parça olmasının yanı sıra, hemen her tarza uyan yada adapte edilebilen sevdiğimiz bir parça... Peki, hırkayı nasıl giyebiliriz ve ne gibi parçalarla kombinleyebiliriz, dilerseniz bu post'ta yanıtları bulmaya çalışalım...


1- Oversized hırkalardan edinin. Verdikleri o rahat görüntünün yanı sıra tarz duruşlarıyla Oversized hırkaları dolabımıza eklemekte fayda var. Oversized hırkaları Skinny Jean, tayt, deri pantolon gibi dar kesimli parçalarla birlikte giyebilirsiniz. Salaş giyinmekten hoşlanıyorsanız elbiselerin üzerinde de çok güzel görünüyorlar.


Fotoğraflar: Stockholm StreetStyle

2- Hırkaları kemerle kullanabilirsiniz. Özellikle biçimsiz olduğunu düşündüğünüz hırkaların üzerine kemer takarak daha düzgün ve feminen bir görüntü elde edebilirsiniz. Pantolonlarla uygulayabileceğiniz bu formülü etek ve elbiselerle de uygulayabilirsiniz. Bu arada, ince kemerlerin hırkalarla daha hoş göründüğünü düşünüyorum. Hırkayla aynı renkte kullanılan kemerler de favorim...

Coco Rocha

3- Kışın kat kat giyinmekten hoşlanıyorsanız, hırkalar bu tarz için biçilmiş kaftandır. Özellikle kısa ceketlerin, montların içine giydiğiniz uzun hırkalarla "layering" tarzına uyum sağlayabilirsiniz.


4- Uzun hırkalardan mutlaka bir tane edinin. Bu tarz hırkaları serin havalarda manto niyetine kullanabileceğiniz gibi kısa etek ve şortlarla da rahatlıkla giyebilirsiniz.


5- Hırkanızın tüm düğmelerini kapatarak bluz olarak da kullanabilirsiniz. Hatta kısa ve minik hırkalarınızı bu şekilde eteklerinizin üstüne de giyebilirsiniz.


6- Straples elbiseleri hırkalarla tamamlayabilirsiniz. Bu tarz elbiseleri bu şekilde günün her saati kullanabileceğiiz gibi şık ve elegan bir görünüm de elde etmiş olursunuz.

 Emma Stone

7- Hırkaları aksesuarlarla da kullanabilirsiniz. Kaşkol, şal ve fularla tamamlayabileceğiniz gibi, broş gibi takılarla da hırkalara hareket katabilirsiniz.


11 yorum:

  1. hırkasız olurmu yaz kış bizim birer parçamız onlar ______

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Benim de en sevdiğim giyim parçalarından biridir.

      Sil
  2. Hırka günlük hayatta en çok kullanılan parçalardan biri zaten.Bu da harika bir yazı olmuş,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zaman sözleri Beğenmene çok sevindim, takibin için ben teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  3. yine harika bir yazı olmuş :)

    Sevgiler
    Dolly
    www.lapetitedolly.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Dolly Aman efendim, o sizin harikalığınız ;) Sevgiler...

      Sil
  4. Öncelikle gönderi için çok teşekkürler :) bir sürü fikir oluştu kafamda hırkalara dair :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hande Rica ederim Handecim. Beğenmene çok sevindim ben de ;)

      Sil
  5. Çok yardımcı olan bir yazı olmuş, teşekkürler :) 7 numaralı kombin genelde uyguladığım ve en çok hoşuma giden kombin... diğerleri de denenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Esra Beğenmenize sevindim, teşekkürler. Ben genellikle uygulaması en kolay yöntemleri yazmak istedim. Çoğunu da severek kullanıyorum. Sevgiler...

      Sil
  6. İlham veren bir post olmuş, işime çok yaradı çok sağoll ^.^

    YanıtlaSil